'˜ÜRETEN KADINLAR BULUŞMASI' PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

'˜Birlikte üretelim, birlikte yürüyelim' adlı '˜Üreten Kadınlar Buluşması' programı gerçekleştirildi. Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı tarafından gerçekleştirilen program Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleştirildi.

TAKİP ET

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleşen '˜Birlikte üretelim, birlikte yürüyelim' adlı '˜Üreten Kadınlar Buluşması' programı Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Doçent. Dr. Emel Yıldız ve Dr. Öğretim Üyesi Özgür Özdemir konuşma yaptı.

Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı tarafından düzenlenen programda konuşma yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkan Yardımcısı Emel Yıldız, geleneklere sahip çıkılması gerektiğini ve gelenekleri canlandırarak aslında daha fazla turistin kente çekilebileceğini kaydetti.

Emel Yıldız; 'Geleneklerimize sahip çıkalım. Osmanlıya başkentlik yapmış çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Edirne'ye özgü yemek var. Valilik ve şehir gönüllüleri vakfı destekler veriyor. Burada bir saray mutfağı canlandırabilir. Böyle bir restoran açılabilir. Aşçılık konusunda eğitim alan birçok kadın var. Osmanlı döneminde olduğu gibi geleneksel yemekler, müzikler ve servis yapılabilir. Turistler buralarda yemek yiyebilirler. Böyle bir proje hayata geçirebilir. Kadınlar, toplumu yaratan kişiler. Burada sadece mal ve hizmet üretmek için bulunmuyoruz. Aynı zamanda geleceği de yaratıyoruz' dedi.

'Tasarruf edin sevgili hanımlar'

'Üreten Kadınlar Buluşması' programında kadınların önemine dikkat çeken Yıldız, 'Bu şekilde çocuklarımıza destek olmalıyız. Eşitsizlikler var ama mücadele etmeliyiz. Üreterek, birlikte güçlenerek ama bunu yaparken sevdiğimiz işi yapmalıyız. Yönetime daha çok katılmamız gerekiyor. Edirne'de 24 mahalleden sadece 1 tanesinde kadın muhtarımız var. Bu yönetime daha çok katılmamız gerektiğini gösteriyor. Bazen gördüğümüz bir eksiklik bir sıkıntı bize sonradan fırsatlar sunuyor. Diğerlerinden farkınız ne bunu ortaya koyabilmek lazım. İktisat kelime anlamı olarak tasarruftan geliyor. Tasarruf edin sevgili hanımlar. Elimize geçen geliri bizim hayatımızda aslında hiçte önemli olmayan ama kapitalizmin bize dikta ettiği örneğin pırlanta yüzük, olmasa ne olur hayatımız bir şey eksilir mi? Kendinize yatırım yapın. Farklı şehirlere gidip neler üretildiğini görebiliriz. Burada gelip nasıl uygulayabiliriz bunu düşünebiliriz. İhtiyaç duyduğunuz bir alanda eğitim alabilirsiniz. Yapılması gereken şey istihdam. İstihdam dediğimiz şey kullanımdır. İçimizde ki o potansiyeli doğru kullanabilmektir. Somut proje olarak ne yapılabilir. Edirne'de güzel eğitimler veriliyor. Turistlik bir köy yapılabilir diye konuşmuştuk. Böyle bir proje gerçekleştirebilirsek en azından bir mahalle bile turizme açılabilirse deneyimlediğimiz el işlerini yapabilirsiniz. Örneğin, tarhana ve el işleri yapılabilir. Gelenekleri canlandırarak aslında daha fazla turist çekeriz hem de kendimizi çok daha geliştirmiş oluruz. Şehir merkezinde pazarlamaya yönelik kafeterya tarzı ürünlerinizi gösterebileceğiniz yerlere ihtiyaç var.' İfadelerini kullandı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen 'Üreten Kadınlar Buluşması' programında Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Doçent. Dr. Emel Yıldız ve Dr. Öğretim Üyesi Özgür Özdemir konuşma yaptı.