'ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ BİZİ 2 YIL OYALADI. 600 ÜYEMİZ ÖDEMELERİNİ ALAMADI'

Hak-İş Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, Trakya Üniversitesi ile anlaşılmasına rağmen kısmi ödeme dışında her hangi bir ücret almadıklarını aktardı. Promet, üniversite yönetimi ve rektör ile defalarca görüşmeler yapılmasına karşın her hangi bir sonucun çıkmadığını kaydetti.

TAKİP ET

Hak-İş konfederasyonu Edirne İl Başkanlığı Trakya Üniversitesi Hastanesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Trakya Üniversitesi hastanesi önünde açıklamalarda bulunan Hak-İş konfederasyonu Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, Trakya Üniversitesi ile toplu iş sözleşmesi imzalanmasına karşın döner sermaye üzerinde çalışan 600 personele ödeme yapılmadığını söyledi. Öz Sağlık-İş Sendikası ve Trakya Üniversitesi Rektörlüğü arasında bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalanmıştı. Buna karşın 600 personelin halen ödemelerini alamaması çalışanları isyan ettirdi.

Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında konuşan Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, ünversite ve rektör ile defalarca görüşmeler yapılmasına karşın her hangi bir sonucun çıkmadığını söyledi ve şunları kaydetti.

'Üniversite yönetiminin yaklaşık iki yıl boyunca oyaladı'

Promet; 'Rektörlük bize 'Döner Sermayede para olmadığı ve Maliye Bakanlığından para istendiği, paranın gelmesi halinde ödemelerin yapılacağı bu nedenle ödemenin biraz gecikebileceği' tarafımıza bildirildi. Üniversite yönetiminin yaklaşık iki yıl boyunca bizleri oyalaması neticesinde personel çok mağdur olmuştur. Sözleşme imzalanmasına rağmen haklarını alamamanın vermiş olduğu duygularla, haklı şekilde serzenişlerde bulunarak, tepkilerini artırmaya ve seslerini yükseltmeye başlamışlardır' ifadelerini kullandı.

Sendika üyelerinin hak, hukuk ve özlük haklarını korumak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Promet, üyelerin şuan içerisinde bulundukları üzücü durumdan çıkmalarını ve mutlu olmalarını istediklerini dile getirdi. Her türlü çalışmaları kesintisiz sürdüreceklerini belirten Promet, üyelerin yaptığı basın açıklaması ve eylem konularındaki haklı serzenişi görmezden gelmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Sendika üyelerinin haklarını alamamanın vermiş olduğu duygularla, haklı şekilde serzenişte bulunduğunu aktaran Promet, üyelerin tepkilerini artırmaya ve seslerini yükseltmeye başlayacaklarını söyledi. Ödeme için yeterince beklediklerini aktaran Promet, emeğimizin karşılığını istiyoruz bu eziyettir şeklinde konuştu. Girişimlere devam deceklerini belirten Promet, sendika üyelerini ödenecek ücretlerle bayramda mutlu etmek istediklerini ifade etti.

Umut Poyraz