'Siz hangi parayla bu alt yapıyı yapamıyorsunuz'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Başkan İba, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'nın AK Parti Milletvekili Fatma Aksal'a projeyi kendi paranızla mı yapıyorsunuz dediğini hatırlatarak, 'Cebimizden harcamıyoruz. Gerekli desteği verdik. Ama Edirne'nin hali ortada. Biz de onlara şunu soruyoruz? Siz hangi parayla alt yapıyı yapamıyorsunuz? Biz her zaman olduğu gibi kendimizle yarışıyoruz. Yarışmaya da devam edeceğiz.' Dedi.

TAKİP ET

Başkan İba'dan Pekcanlı'ya sert yanıt; 'Siz hangi parayla bu alt yapıyı yapamıyorsunuz'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Başkan İba, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'nın AK Parti Milletvekili Fatma Aksal'a projeyi kendi paranızla mı yapıyorsunuz dediğini hatırlatarak, 'Cebimizden harcamıyoruz. Gerekli desteği verdik. Ama Edirne'nin hali ortada. Biz de onlara şunu soruyoruz? Siz hangi parayla alt yapıyı yapamıyorsunuz? Biz her zaman olduğu gibi kendimizle yarışıyoruz. Yarışmaya da devam edeceğiz.' Dedi.

Göreve geldiklerinde ilk önce kendilerine bir hedef belirlediklerini söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 'Belirlediğimiz hedef hiçbir kesim ayırt etmeden bire bir temas eden kucaklayıcı, çözüm odaklı bir yönetim anlayışı. Bu yönetim anlayışıyla teşkilatlanmamızı tamamladık, kongrelerimizi yaptık ve çalışmalarımıza başladık. Biz dokunmayacağımız hiçbir vatandaşımız kalmayıncaya kadar, elini tutmadığımız, gözüne bakmadığımız hiçbir vatandaşımız kalmayıncaya kadar çalışma usulüyle, prensibiyle çalışmalarımıza başladık. Söylemlerimizde de zaten bunu sık sık dile getiriyoruz.' Şeklinde konuştu.

'Bütün çabamız almış olduğumuz bu görevin hakkını vermek'

Bir program dahilinde çalıştıklarını dile getiren Başkan İba, 'Önce bir yıllık program yapıyoruz. Sonra aylık program, sonra da pazartesi günleri il toplantımızda haftayı planlıyoruz. Çalışma takvimimizde haftanın bir günü bir ilçemizde tam gün zaman geçiriyoruz. O ilçemizde bütün esnafımızı ziyaret etmeye orada vatandaşlarımızla sohbet etmeye, sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret etmeye çok özen gösteriyoruz. Sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar o günü ilçemizde geçiriyoruz. Haftanın bir günü mutlaka köy ziyareti yapıyoruz. Bir köy ziyaretimizde yaklaşık 10 köyü gezebiliyoruz. 1 gün merkezdeki esnafımızla buluşmaya özen gösteriyoruz. Esnaf ziyaretlerimizde vatandaşımızı dinliyoruz. Onlarla sohbet ediyoruz. Haftada bir gün partimizde randevu talep eden arkadaşlarımızla bir arada oluyoruz. Bie gün sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte oluyoruz. Bir günde partimizde aldığımız taleplerle ilgili görüşmeler gerçekleştiriyoruz. AK Parti siyasi hareketi aslında en çok innamışlığı işin merkezine koyan bir siyasi harekettir. Biz daha ahlakıyla kuşanmış bir hareketiz. Bu doğrultuda yapıyoruz bütün çalışmalarımızı. Aynı zamanda gücümüzü milletten alıp, halkın ve hakkın rızası için çalışan bir ekibiz. Nerede durduğumuzu, neyin mücadelesini verdiğimizi de çok iyi biliyoruz. Bu çalışmalarımızı yaparken mesele netice almak değil, tabiki neticenin ne olduğunu bilemeyiz. Mesele almış olduğumuz sorumluluğu yerine getirmek. Almış olduğumuz bu görevin hakkını vermek. Bütün çabamız bunun için. Seçim, sandık bunlar ikinci planda. Biz şu anda almış olduğumuz sorumluluğu yerine getirmenin çabası içindeyiz. ' ifadelerini kullandı.

'Bundan sonraki hedefimiz Edirne'yi hak ettiği yere taşımak'

Edirne halkının AK Parti'ye belediyeyi denetleme yetkisi verdiğini ifade eden Başkan İba, 'Sandıktan çıkan her iradeye saygımız sonsuz. Elbette halk nediyorsa bizimde boynumuz kıldan ince. Bu dönem Edirne Belediyesi denetleme yetkisi bizde. Ancak bu demek değildir ki 2023-2024 hedeflerimiz yok. Ama biz çalışmalarımızı asla seçim odaklı, sandık odaklı yapmıyoruz. İlk amacımız insanların gönlüne girmek, kalbine girmek, onlara dokunmak. Ondan sonrası zaten süreçtir. Halkın takdiridir. Bunun karşılığını 2023-2024 seçimlerinde göreceğimize çok inanıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz Edirne'yi hak ettiği yere taşımak. Hak ettiğimiz Edirne'de yaşamak. Bunun için mücadele ediyoruz. Bunun mücadelesini verdik, vermeyede devam edeceğiz. Göreve geldikten sonra ekip arkadaşlarımızla birlikte yaptımız ilk iş Edirne'nin sorunlarını masaya yatırmak oldu. 2 yıl sonunda geri dönüp baktığımızda gerçekten Edirne'nin sorunlarının bir bir çözüldüğünü görmek hem bizim motiavsyonumuzu arttırıyor hem de bununla ilgili geri dönüşler alıyoruz.' Diye konuştu.

'Belediyenin çizdiği projeyi bakanlığımızın eliyle yapıyoruz'

Selimiye Meydanının harabe görüntüsünün kendilerini çok üzdüğünü aktaran Başkan İba, 'Çevre ve Şehircilik bakanımızın Edirne'mize gelip döndükten sonraki il başkanları toplantısından sonra konuyu Cumhurbaşkanımıza ilettik. Bakanımızda Cumhurbaşkanımızdan aldığı talimat sonrasında birebir çalıştı. Edirne Belediyesinin çizmiş olduğu proje bakanlığımız tarafından uygulanıyor. Geçtiğimiz günlerde yapımına başlandı. Ancak şöyle bir algı da yaratılmasın. Burayı bakanlığımızın eliyle yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik bakanımız konuyla birebir ilgilendi. Belediyenin çizdirdiği projeyi uyguladığımız doğrudur. Ancak burayı bakanlığımızın finans kaynaklarıyla yapıyoruz. Bunun dışında Selimiye meydanının yapılıyor olması oranın maneviyatının hepimiz için çok büyük. Selimiye meydanı ile Selimiye Camii'nin birlikte yapılıyor olması da hepimizi oldukça mutlu ediyor.' Dedi.

Başkan İba, yatırımları anlattı

Edirne'de son 2 yılda saymakla bitiremeyecekleri kadar yatırım yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini ifade eden İba, 'Son 2 yılda saymakla bitiremeyeceğimiz kadar yatırım yaptık yapmaya da devam ediyoruz. İlçelerimize baktığımızda Havsa'da 2 güzel haber aldık. Havsa'nın en büyük temel sorunlarından birisi Havsa Deresi. Havsa Deresi'nin ıslahı da çok önemli. Yıllardır taşkınlarla anılan bir yerdi. Projesi çiziliyor. Önümüzdeki günlerde oraya da başlıyoruz. Yaptığımız görüşmeler sonucunda iç gümrükleme ile ilgili müjdeyi de aldık. İnşallah iç gümrüğümüzün de önümüzdeki aylarda yapımına başlayacağız. İlçelere bakıldığında Uzunköprü'de belki son yılların en çok yatırımını yaptığımız ilçelerden birisi olduğunu görüyoruz. En son 200 yataklı devlet hastanemiz başladı hızla ilerliyor. Geçtiğimiz ay Uzunköprü'yü trafiğe kapatıp tadilatına başladık. Bu Uzunköprülülerin yıllardır en büyük isteğiydi. Her gittiğimizde bu konuyla ilgili istişarelerde bulunuyorduk. Uzunköprü'nün tadilatı başlarken hemen yanında da bir yol yaptık. Meriç ve Uzunköprü arasındaki ticaretin akışının değişmemesi için. Uzunköprü'de huzurevi, halı saha, yüzme havuzu, stadyumun yenilenmesi, kapalı spor salonu, iletim kanalı. Onlarca projemiz devam ediyor. Uzunköprülülerimize verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Keşan'da Trakya'nın en büyük hayvan barınağını yaptık. Yaklaşık 2 yılda 30 km yol, 30 km kaldırım yaptık. Kent müzesi, kültür sanat merkezi, Keşan OSB'nin tüzel kişilik kazanması gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Lalapaşa'da TOKİ konutlarına başladık. Yine doğalgaz çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Enez'de deniz gümrük kapısı, fatih camii restorasyonu gibi birçok çalışmamız var.' Şeklinde konuştu.

Başkan İba; 'Siz hangi parayla bu alt yapıyı yapamıyorsunuz'

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'nın AK Parti Milletvekili Fatma Aksal'a projeyi kendi paranızla mı yapıyorsunuz dediğini hatırlatan İba, 'Cebimizden harcamıyoruz. Ama biz de onlara şunu soruyoruz? Siz hangi parayla alt yapıyı yapamıyorsunuz? Bir suçlayıcı bu konuyla ilgili bir sürü iddialar ortaya attılar. Alt yapı çalışmalarını durdurduğumuzu söylediler. Bu projeye destek veren biziz. Neden alt yapı çalışmalarını durduralım. Böyle bir şey asla yok. Onların açıklamalarından sonra genel müdürümüz ile görüştüğümüzde biz alt yapı için 170 milyon lira destek sözü verdik. Bunun 157 milyon lirasını kullandırdık. 13 milyon liraları da içeride kullanma hakları saklıdır diye bir cevap aldık. Bir durdurma ya da engelleme asla yok. Biz de onlara diyoruz ki gerekli desteği verdik. Ama Edirne'nin hali ortada. Biz de onlara bunu soruyoruz. Cebinizden mi harcıyorsunuz dedi. Hayır, asla cebimizden harcamıyoruz bütün hizmetler halkın parası ile yapılıyor. Bunu zaten 10 yaşındaki çocuk da biliyordur. Biz bunu söylüyoruz. Çalışmadığımızı ve köylere gitmediğimizi söylemişler. Herhalde onların2 yılda köylere gittiği kadar biz 1 günde o kadar köy ziyaretine gitmişizdir. Saysak, 10-15 köye gitmemişlerdir. Sürekli vatandaşla bir arada ve iç içeyiz. Biz de şunu merak ediyoruz. Siz hangi parayla bu alt yapıyı yapamıyorsunuz. Biz her zaman olduğu gibi kendimizle yarışıyoruz. Yarışmaya da devam edeceğiz. Çalışmalarımızda da seçim odaklı çalışmıyoruz. İnandığımız yolda ve inandığımız şekilde çalışıyoruz. En büyük gücümüz de çalışkanlığımız ve kendimize olan güvenimizdir. Bu şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. ' ifadelerini kullandı.

'Köy yolları Edirne'nin yollarından çok daha iyi durumda'

Altyapının doğru yapılmadığı ile ilgili vatandaşlardan çok şikayet aldıklarına dikkat çeken Başkan İba, 'Sosyal medyadan bununla ilgili yazılar yazıldı. Bu teknik bir sorumluluktur. Bu işin başında kontroller vardır. Bu konuyla ilgili eleştirdiğimizde ve iller bankası ile görüştüğümüzde de iller bankasının kontrolünde iş devam ediyordu. Şuanda yapılan işler iller bankasının kontrolünde devam ediyor. Ama eksik veya yanlış var mıdır bilemeyiz. Bu konuyla ilgili bir yanlış varsa bunu mutlaka bu işin kontrolünü yapanlar tespit edecektir. Çok şikâyet var. Bizler de bu şehirde yaşıyoruz. Sokakların hali ortada. Sayın Pekcanlı köy yollarından bahsetmiş. Köy yolları Edirne'nin yollarından çok daha iyi durumda. Kendileri köylere gitmediği için bilmiyorlar herhalde. Bir gezsinler köylerimizin yolları Edirne'den çok daha iyi durumda. Biz yapımın sürecinde şunu biliyoruz. Elbette ki alt yapı çalışmalarında yollar kazılacaktır. Kazılmadan yapılması mümkün değildir. Burada sorun olan yolların kazılması değildir. Biz bu işin yapılışı ile ilgili bilgilendirilmediğimiz için yapılış süreci ile ilgili. Bir bakıyorsunuz kendi bulunduğumuz caddede partinin önünde 3 gün su akmadığını duyduk. Bir bilgilendirme yapılabilir. Vatandaşa 3 gün su akmayacak denilebilir. Bu kadar uzaması ve yapılan yerlerin tekrar çökmesi teknik konular ama tüm Edirnelileri rahatsız ettiği gibi bizi de rahatsız ediyor.' Dedi.

'Dolu hasarı sonrası acil afet fonundan konu ile ilgili destek isteyeceğiz'

İpsala'da dolu sonrası hasar tespitleri yaptıklarını aktaran Başkan İba, 'Bakanımızla görüşmeler yaptık. Bugün de bölgeye gidip oradan bakanımızı arayacağız. Tespitler devam ediyor. Biz de bugün bölgede olacağız. Üreticilerimizle birebir görüşeceğiz. Telefonla sürekli irtibat halindeyiz. İlgili tüm kurumlarımız orda. O bölgedeki tespitler tam anlamıyla bitsin. Bakanımız da bunu bekliyor. Bakanımızdan acil afet fonundan konu ile ilgili destek isteyeceğiz. İpsala bölgesinde ciddi anlamda hasar var. Bölge için elimizden geleni yapacağız. Zararlarının karşılanması konusunda elimizden geleni yapacağız. İnşallah abu yaşanan afetten en az hasarla çıkılır diye ümit ediyoruz. Her zaman üreticilerimizin yanında olduk. Üreticilerimizden gelen talepleri Cumhurbaşkanımıza iletiyoruz.' Diye konuştu.

Kumru Öngün