'Mecburi satışlar gerçekleştiriyoruz'

Altının fiyatının yükselmesiyle birlikte mecburi satışlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Saraçlar Caddesi Kuyumcu esnaflarından Çağla Cömert 'Kovid-19 salgını nedeniyle insanların alım gücü zaten çok düşük. O yüzden herkes çok sıkıntıda. İnsanlar mecbur düğünlerini bir an önce yapmak istiyorlar. Bu yüzden mecburi altınlarını alıyorlar' dedi.

TAKİP ET

'Altının gramı 524 lira'

Bu sene düğün yapanların altın bakımından zor durumda kalacağını dile getiren Saraçlar Caddesi Kuyumcu esnaflarından Çağla Cömert, altının gramını şu anda 524 lira olduğunu ve ne kadar yükseleceğinin de belli olmadığını ifade etti.

Altının kesinlikle yükselmeye devam edeceğini söyleyen Cömert, 'Kovid-19 salgını nedeniyle insanların alım gücü zaten çok düşük. O yüzden herkes çok sıkıntıda. İnsanlar mecbur düğünlerini bir an önce yapmak istiyorlar ki tekrar kapanma olup olmayacağını bilmiyorlar. Açılmaya başladığımız zamandan beri gecede 3-4 tane düğün oluyor mutlaka.' Şeklinde konuştu.

'Satışlarımız mecburi'

Satışların şu anda mecburi olduğunu belirten Cömert, 'Yani insanlar düğünler olduğu için mecburi alım gerçekleştiriyor. Gram, çeyrek altın tercih ediliyor çoğunlukla. Çeyrek altın neredeyse 900 lira. Tam altında 3 bin 500 lira. Satışlarda durgun. Ama herkes gücü yettiğince almaya çalışıyor. Ama onun dışında zaten düğünler az olduğu için de genelde onun dışında alışveriş yok.' İfadelerini kullandı.

'Bulgar ve Yunan turistlerin Edirne'ye gelmesi tek umudumuz'

Bulgar ve Yunan turistleri beklediklerini ifade eden Cömert, 'Yaz sezonunda turizm iyi gitmedi. Bulgarların Edirnemize gelmesi tek umudumuz. Bu yılda durgun geçeceğini düşünüyorum.' Dedi.

Cömert, altının daha da fazla yükseleceğini belirterek, vatandaşlara bugünlerde altın alma çağrısında bulundu.

Barış Karapaça