'˜Lavanta Perisi' adlı tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu

Mustafa Necati İlköğretim Okulu öğrencileri, Bulgaristan '' Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Edirne 1. Kabak Festivali'nde '˜Lavanta Perisi' adlı tiyatro oyununu izleyicilerle buluşturdu.

TAKİP ET

Tiyatroda 18 öğrencinin yer aldığını aktaran Mustafa Necati İlköğretim Okulu Müdürü Burçin Ateş, '˜Interreg ''IPA Bulgaristan- Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında '˜Lavanta Perisi' adlı tiyatro oyununu Edirne 1. Kabak Festivali'nde sergilediklerini belirtti.

Emeği geçen tüm öğrenci ve velilere teşekkürlerini sunan Ateş, ''˜Lavanta Perisi' tiyatro oyunumuz ile Ece adında bir kız çocuğunun babasının işi dolayısıyla Edirne'ye gitmek için hazırlanırken yaşadığı tedirginliği '˜Lavanta Perisi' ile yaptığı hayali yolculukla üzerinden attığını izliyoruz. Edirne'nin kırmızısı, Kakava Şenlikleri, aynalı süpürgesi, badem ezmesi, Edirne halk oyunları, sergilenen tiyatro oyunu ile tanıtılmıştır. Proje, INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2014-2020 aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilmektedir. Bu yayın, INTERREG-IPA CBC Bulgaristan-Türkiye 2014-2020, CCI № 2014TC16I5CB005 Sınır Ötesi İşbirliği Programı aracılığıyla Avrupa Birliği'nin desteğiyle yapılmıştır. Bu yayının içeriği Mustafa Necati İlkokulu sorumluluğundadır ve hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin, Yönetim Otoritesinin veya programın Ulusal Otoritesinin görüşlerini yansıtmamaktadır' dedi.

Umut Poyraz