'İSMİYLE MÜSEMMA' PROJESİ KAPSAMINDA MİMAR SİNAN'I ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü 'İsmiyle Müsemma' projesi kapsamında Mimar Sinan'ı anma etkinliği düzenlendi. Mimar Sinan Ortaokulu'nda düzenlenen etkinliğe Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı katıldı.

TAKİP ET

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mimar Sinan Ortaokulu'nda düzenlenen 'İsmiyle Müsemma' projesi kapsamında öğrenciler Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii tablosu ve el işi çalışmalar yaptı. Etkinliğe katılan Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, öğrencilerin yaptığı çalışmaları detaylı şekilde inceledi.

Etkinlikte öğrenciler tarafından klarnet eşliğinde '˜Gesi Bağları' türküsü çalındı. Mimar Sinan'ın hayatı ve eserlerini anlatan görsel sunum eşliğinde şiir korosu sahne aldı.

Milli Eğitim Müdürü Arpacı, Mimar Sinan'ı vefatının 434'üncü yıl dönümünde rahmetle, şükranla yâd ettiğini ve düzenlenen programı çok beğendiğini, duygulandığını söyledi.

Okul için bu anma programının çok özel ve değerli olduğunu söyleyen Okul Müdiresi Gözde Dönmez Alkış, 'Öğrencilerimiz, dizeler kalpten kalbe kurulan köprüdür diyerek büyük usta Mimar Sinan'ı yüreklerini katarak bizlere anlatacaklar.' Dedi.

Düzenlenen etkinliğin sonunda öğrenciler tarafından '˜Selimiye Şiiri' okundu ve toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Barış Karapaça - Emir Can Güllü