'91 milyonluk bütçedeki yatırımlarımızı yükselteceğiz'

Edirne İl Genel Meclisi Kasım Ayı toplantıları başladı. Geçen yıl ki bütçenin 85 milyon lira olduğunu belirten Edirne İl Genel Meclisi Mehmet Geçmiş, 'bu sene 91 milyon lira olarak teklif edildi. 1 aylık bir maratonda yeni kaynaklar bularak bütçedeki yatırımlarımızı biraz daha yükselteceğiz.' Dedi.

TAKİP ET

Edirne İl Genel Meclisi Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı tutanak özetlerinin okunmasının ardından bütçe görüşmeleri ile devam etti.

253 köye yapılacak yatırımların görüşülmeye başlandığını aktaran İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, geçen yıl 85 milyon lira olan bitenin bu sene 91 milyon lira olduğunu fakat 6 milyonluk bir artış gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Bütçenin 91 milyon lira olarak teklif edildiğini söyleyen Meclis Başkanı Geçmiş, 'Geçen yılki bütçemiz 85 milyon liraydı. 6 milyonluk bir artışla oluşturmaya çalışıyoruz. Ama inanıyorum ki meclis üyesi arkadaşlarımız bu bütçe çalışmaları neticesinde yeni kaynaklar bulacaklar. Bu yeni kaynaklarla birlikte biraz daha artışa geçebileceğimizi tahmin ediyorum. 2 kalem müdürlükte 78 milyon liralık bir cari gider var. 91 milyon liralık bir bütçenin 78 milyon liralık cari gidere direk ayrılmasıyla artık özel idaredeki çalışmalarımızın son noktasına gelmiş bulunuyoruz. Para varsa yatırım olur, para yoksa yatırım da olamaz. Burada bu koltukları boşu boşuna işgal etmiş oluruz. Yeni kaynaklar ve yeni imkânlar bulmalıyız. Bu güne kadar yeteri kadar katkı sağladık. Edirne'deki kamu kurumlarının projelerini destekledik. Bu katkıları verirken de kendi bütçemizi en az seviyelere indirmiş olduk. 1 aylık bir maratonda yeni kaynaklar bularak bütçedeki yatırımlarımızı biraz daha yükselteceğiz. Bütçenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.' Şeklinde konuştu.

'Edirne'miz için her şeye varız'

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Edirne için çalışmaya devam edeceklerini aktaran AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, 'Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine 2022 yılında da Edirne'miz için olması gereken hizmetler noktasında tüm gayretimizi hem Edirne hem de Ankara ayağında kaynak kullanımı çalışmalarımızı şimdiden yapacağımızı söylemiş olalım. Edirne'miz için her şeye varız' dedi.

'Amacımız yöremize daha fazla hizmet etmek ve daha fazla imkânlar yaratmaktır'

91 milyonluk bir bütçe ile start verdiklerini ifade eden CHP Grup Başkanvekili Şenol Kılıç, 'Bu bütçe yatırım bütçesi olarak görülmüyor. Bu bütçede gerekli çalışmaları yaparak kaynak bulmaya çalışacağız. Edirne il genel meclisi üyeleri olarak üzgünüz. Amacımız yöremize daha fazla hizmet etmek ve daha fazla imkânlar yaratmaktır. Gelen bütçede bunu görmesek de gerekli çalışmaları yapacağız' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Edirne İl Özel İdaresi 2022 Mali Yılı Bütçe Tasarısı daha detaylı görüşülmesi amacıyla oylanarak Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi. Toplantılar Kasım Ayı boyunca devam edecek.

Kumru Öngün