Amatör Spor Haftası törenle kutlandı

Edirne'de 9-15 Ekim Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtında tören düzenlendi.

Amatör Spor Haftası törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


               
                Edirne’de Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 9-15 Ekim Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenlendi.
                Törene Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat Ulaşdır, Spor eğitmenleri, sporcular ve öğrenciler katıldı.


                Etkinlik için 25 Kasım Stadyumu önünde toplanılmasının ardından Belediye bandosu eşliğinde Atatürk Anıtına kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.


                Törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
                Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat Ulaşdır, amaçlarının geniş kitlelerin sporu yaşam biçimi haline getirmek olduğunu söyledi.
                Her bir bireyin spor faaliyetlerine erişimini sağlamayı hedeflediklerini belirten Spor Şube Müdürü Ulaşdır, “Bu amaca ulaşmak için basta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimiz yeni spor tesislerinin açılmasını desteklemiş, halkın spora olan ilgisini artıracak ve engelli vatandaşların sportif faaliyetlere katılımını teşvik edecek proje ve kampanyalar geliştirilmiş, kamuya ait tüm spor tesisleri vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur. Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması için en önemli araç olan sporun sevdirilmesi ve yaygınlaştırılmasında en önemli görev amatör spor kulüplerimize düşmektedir. Biliyoruz ki spor bilincinin ve kültürünün oluşması amatör spor kulüpleri sayesinde gerçekleşmektedir.” Dedi.


                “Amatörler Türk Sporunun kalbidir”
                Edirne Gençlik ve Spor il Müdürlüğü olarak spora, çocuklarımızın ve gençlerin geleceği için emek verdiklerini belirten Ulaşdır, sporu yaygınlaştırmak adına il ve ilçelerde spora yönelik yatırımların artırıldığını söyledi.


                Spor Şube Müdürü Ulaşdır’ın konuşmasının ardından Gençlik Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibi tarafından gösteri ilgiyle izlendi.  Barış Karapaça