Amatör Spor Haftası başladı

Edirne'de Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtında tören düzenlendi.

Amatör Spor Haftası başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlik için 25 Kasım Stadyumu önünde toplanılmasının ardından Belediye bandosu eşliğinde Atatürk Anıtına kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Gençlik ve spor Edirne İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Vatandaşlara düzenli fiziksel aktivite kazandırmayı amaçladıklarını belirten Bayrak, “Amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumları sponsorluk yapmaya teşvik edilmiş olacaktır. Bu etkinlikler ile ülkemizde top yekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanmaktadır. Sporun gelişmesi, sporda başarının daha üst noktalara taşınması bakımından spor tesislerinin varlığı ve niteliği önem taşımaktadır. Bakanlık olarak ülkemizin inşasında geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve halkımız için ilimizde özellikle son yıllarda spor alt yapısının geliştirilmesi adına çok önemli hizmetler ve yatırımlara yapılmaktadır. Bu yatırım hamleleri ileride spordaki başarılarımızı arttıracaktır. Sporun tabana yayılması için valimize fedakârca çalışan başta sayın ilimiz yöneticilerimize, Federasyonumuza, Federasyon İl Temsilcilerimize, Kulüplerimize, Amatör Spor Kulüpleri Antrenörlerimize, sporcularımıza, ailelerine ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Bayrak, hafta boyunca gerçekleştirilecek müsabakalarda yarışacak sporculara başarılar diledi.

Konuşma sonrası REKFOD Spor Kulübü Edirne yöresi halk oyunları gösterisi yaptı. Fahrettin Baydar
 

Fahrettin Baydar