Altın yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor

Yaz mevsiminin olması ve düğün sezonu dolayısıyla kuyumcularda yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar hem düğünler için hem de yatırım aracı olarak tercihini altından yana kullanıyor. Saraçlar Caddesi kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, zaman zaman fiyatlarda dalgalanmalar yaşandığını söyledi.

Altın yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

En güvenli liman olarak bilinen altın, yatırımcısına kazandırmaya ve yüzünü güldürmeye devam ediyor. Altında yukarı yönde hareketlilik devam ederken, kuyumcularda da hareketlilik yaşanıyor. Vatandaşlara yatırımlarını altından yöne kullanmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, aynı zamanda sahte altına karşı da dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.

Düğün sezonun açılmasıyla birlikte altın alacak vatandaşlar ve evlenecek genç çiftler kuyumcuların yolunu tutuyor. Piyasadaki gelişmeleri değerlendiren kuyumcu esnafları vatandaşlara dövize değil altına yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulunuyor.

Altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini söyleyen Cömert, "Altın şuanda yukarı doğru hareket etmektedir. Tabii anlık olarak fiyatlar geri çekiliyor. Ama geri çekiliyor diye düşecek anlamına gelmiyor. Altın yılsonuna kadar yükselmeye devam edecek, alıcısına kazandıracak. Kimse altın almaktan vazgeçmesin. Dünyadaki tüm gelişmelerden hemen etkilenen yatırım aracı altındır. O açıdan sert yükselişler yaşayabiliriz" dedi.

Vatandaşlara güvendikleri kuyumcudan altın almaları konusunda da çağrıda bulunan Cömert, son zamanlarda bu konuda da fırsatçıların harekete geçtiğini belirtti.

Altının, altın mı bijuteri mi olduğunun ayırt edilmesinin zor olduğuna değinen Cömert, "Tabi ufak yerlerde pek yaşanmaz ama büyük yerlerde bu tarz olaylara her gün internetten görüyoruz duyuyoruz. O açıdan herkesin tanıdık kuyumcusu olsun. Nasıl herkesin berberi, kasabı, doktoru varsa mutlaka tanıdık da bir kuyumcusu olmalı" dedi.

Düğün sezonu ve gurbetçilerin gelişi ile birlikte biraz hareketlilik yaşandığını söyleyen Cömert, esnafa da fiyatlar konusunda fahiş fiyat uygulamamaları için çağrıda bulundu.

Şuan gram altın 2 bin 590, Çeyrek altın 4 bin 300, Yarım altın 8 bin 600, tam altın 17 bin TL arası işlem görüyor.  Sercan Güder

SERCAN GÜDER