Altın rekora koşuyor!

ABD Merkez Bankası (Fed) Temmuz ayı faiz kararını açıkladı ve beklentilere paralel olarak faiz oranını sabit bıraktı. Fed Başkanı Jerome Powell'ın Eylül ayında olası bir faiz indirimi sinyali veren açıklamaları, altın fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu. Gram altın 2 bin 619 TL'den, çeyrek altın ise 4 bin 190 TL'den işlem gördü.

Altın rekora koşuyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fed Temmuz ayı faiz kararını açıkladı ve beklentilere paralel olarak faiz oranını sabit tuttu. Fed Başkanı Jerome Powell’ın Eylül ayında olası bir faiz indirimi sinyali veren açıklamaları, altın fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu.

Gram altın Perşembe günü 2 bin 593 TL'den kapanış yaparken, 2 Ağustos Cuma günü 2 bin 619 TL'den işlem görüyor. Çeyrek altın ise 4 bin 149 TL'den 4 bin 190 TL'ye yükseldi.

Ortadoğu’da yaşanan olaylarında altın fiyatlarını etkilediği ön görülüyor.

Kuyumcu Rahmi Cömert, yaşanan olaylar ve alınan kararlarla birlikte altın fiyatlarının yukarı doğru harekete geçtiğini söyledi.

Ons altının yükselmesiyle birlikte gram fiyatının 2 bin 600 civarında işlem gördüğünü ileten Cömert, “Altın yine kazandırmaya devam edecektir. Yatırım için en güvenli limandır. Yatırımcılar kesinlikle başka bir yere yatırım yapmasın. Faizler geri çekildiği takdirde zaten altın daha fazla yukarı yönde hareket edecektir. Yıl sonu ile birlikte gram altın fiyatı 3 bin, 3 bin 300 civarında olacaktır.” dedi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ