Akmeşe'ye İSKİ'li cevap

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz günlerde düzenlediği toplantıda Edirne'ye AK belediyecilik ile ucuz su temin edeceklerini söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe'ye İSKİ'yi örnek göstererek cevap verdi. Gürkan, İSKİ'nin 2019 yılında yüzde 15 indirim kararı almasına rağmen Edirne'de su fiyatının daha az olmasına dikkat çekti.

   Akmeşe'ye İSKİ'li cevap
TAKİP ET Google News ile Takip Et

  Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclisi Kasım ayı 2'nci birleşiminin tamamlanmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe'ye yüklendi. Gürkan, geçtiğimiz günlerde '˜Edirneliye ucuz su içireceğiz' açıklamalarında bulunan Akmeşe'ye İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin su fiyatlarını örnek gösterdi.

                Gürkan, isim vermeden eleştirdiği Akmeşe'ye; 'Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız, '˜Biz, Edirne'yi aldığımızda insanlar daha ucuz su içecek' demişti. Meclis'e gelmeden önce İstanbul'un su rakamlarının çıkarılmasını istedim' ifadeleriyle yüklenirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 yılında suda yüzde 15 indirim yapma kararına dikkat çekti.

                İSKİ Genel Müdürlüğü'nün 2018 yılı su birim fiyatlarını açıklayan Gürkan; 'İSKİ'nin her ay rakamı artırarak gittiğini ilk kez gördüm. Konutların tüm kullanımları, KDV hariç su birim fiyatı 0 ile 10 metreküp arası aylık 1 Ocak'ta 4,37 TL, 6 Şubat'ta 4,41 TL, 5 Kasım itibariyle de 5,27 TL olmuş. Bizim bu yıl, 3'üncü yılımız, konutlarda ve diğer ticarethanelerde kullanılan suya zam yapmadık. Bizde su ücreti 3,15 TL'dir. 2019 yılı bütçesinde de zam yapmadan gidiyoruz. Vatandaş bu kadar ekonomik sıkıntıda, o yüzden biz kemerleri sıkalım ama vatandaşımıza sıktırmayalım diye düşündük. 5,27 TL demek, Aralık ayında 5,35 TL olacak. Yaklaşık 80 kuruş indirim yapılsa; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 15 indirim yapılmış 10 litreye kadar meskenlerdeki su fiyatı 4,55 TL olacak. Bizim hâlâ 3,15 TL. Eğer bu şekilde Edirne kazanılırsa ve ucuz şekilde su içilecekse halkımızın takdirine sunuyoruz' dedi. Gürkan, konuşmasının ardından toplantıya son verdi. 

Bakmadan Geçme