• Haberler
  • Edirne
  • Akıllı Telefonların Pil Ömrünü Uzatma Yolları

Akıllı Telefonların Pil Ömrünü Uzatma Yolları

Akıllı telefonlar, hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldi ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok işlevi yerine getiriyor. Ancak, telefonların şarjının bitmesi, teknolojiyle bağlantıyı kaybetmek istemeyen kullanıcılar için bir endişe kaynağı haline geliyor.

Akıllı Telefonların Pil Ömrünü Uzatma Yolları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cep telefonlarının pil ömrünü uzatmak, günümüzün en büyük sorunlarından biri haline geldi. Cep Telefonu Teknisyeni Cenk Dilmeç, telefonların pil ömrünü artırmak için dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değindi.

Telefonu şarja takmak için pilin tamamen bitmesini beklememek gerektiğini belirten Cep Telefonu Teknisyeni Cenk Dilmeç, "Şarjı yüzde sıfıra kadar tüketmek oldukça zararlı. Pil tamamen boşaldığında, bir şarj döngüsü tamamlanıyor. Pillerin sınırlı bir şarj döngüsü var ve tamamlanan her tam döngü pile zarar veriyor. Bu nedenle, pil ömrünü iyileştirmek için yüzde 80’e kadar şarj etmek ve yüzde 20’ye kadar düştüğünde de yeniden şarj etmek yararlı olacaktır. Bataryayı tamamen bitirdiğinizde ömründen almış olursunuz. Yüzde 20'lik bir dilime geldiğinde bataryayı şarja takmak daha mantıklı olur. Böylece daha uzun ömürlü kullanmış olursunuz. Şarj da daha uzun süre dayanır" ifadelerine yer verdi.

Arka planda çalışan tüm uygulamaları temizlemenin de oldukça fayda sağlayacağını belirten Dilmeç,  Çok fazla uygulama kullanılması halinde uzun vadede daha fazla enerji harcayacağını ifade etti. Ali Can Zeray

ALİ CAN ZERAY