• Haberler
  • Edirne
  • AK Parti Gençlik Kolları İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

AK Parti Gençlik Kolları İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

Edirne'de AK Parti Gençlik Kolları üyeleri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Filistin'e destek amacıyla düzenlenen açıklamaya AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba da katıldı.

AK Parti Gençlik Kolları İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de AK Parti Gençlik Kolları üyeleri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Filistin'e destek amacıyla düzenlenen açıklamaya AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba da katıldı.

Edirne'de Eski Cami önünde toplanan AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri "Filistin'de zulme dur de" pankartı açtı. Partililer, “Filistin'de zulme dur de” isimli pankart açarak slogan attı. AK Parti İl Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşleri Başkanı Çağatay Aydemir, Gazze’de günlerdir sivil vatandaşların katledildiğini söyledi.

Saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini anımsatan Aydemir, hakkı ve hakikati haykıran gençler olarak 81 ilde toplandıklarını ifade etti.

"İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır"

Bombardıman altında olan Gazze’de orantısız güç kullanıldığını ifade eden Aydemir, “Her karış toprağının yoğun bombardımana tabi tutulduğu, orantısız gücün, savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin'de, İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır. Saldırılarının ilk arından itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine itidal çağrısında bulunulan, sükûnete ve bu zalimliği sona erdirmeye çağrılan, bunun dışında aranan her yolun ve hevesin peşinde koşulmasının sadece daha fazla yıkıma, daha fazla gözyaşına ve daha fazla can kaybına sebep olacağı kendisine hatırlatılan İsrail, ne yazık ki tüm bu çağrılara daha fazla masum kanı dökerek yanıt vermiştir” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde, her zaman mazlumların savunucusu olduklarını belirten Aydemir, "İnsanlık ve hukuk bilmez canilerin karşısında olacağımızı belirterek 'SayStop' diyerek haykırıyoruz" dedi.

Aydemir, Gazze’nin açık hava hapishanesine çevrildiğini ve insan hakları ihlallerinin yaşandığını ileri sürdü. Dünyanın yaşanan olaylara sessiz kaldığını vurgulayan Aydemir, “Bu durum, İsrail'in gerek bugün gerekse yarın insanlık için hem bölgesel hem de küresel bir tehdit olduğunu ortaya koymaktadır. AK Gençlik olarak bu vahşete ve bu katliamlara "#SayStop" demek adına geçtiğimiz Cuma günü Starbucks markasının İsrail'e verdiği desteği göz önünde bulundurarak AK Parti Gençlik Kolları mensubu 30 bini aşkın gençle birlikte tüm il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak protestomuzu gerçekleştirmiş, AK Parti Gençlik Kolları olarak #SayStop demiş ve işgalci İsrail'in masum kanına doymayan alçak saldırıları son buluncaya kadar #SayStop demeye devam edeceğimizi bildirmiştik. Bu vatanın gençleri hem kültürü hem de uluslararası değerlere olan bağlılığın bir sonucu olarak Gazze'de yapılan insan hakları ihlallerinin dimdik karşısındadır. Bugün Anadolu'nun her bir köşesinde milyonlarca genç Gazze'de yavrusunun cenazesini kucağına almış bir annenin yüreğindeki sızıyı en derinden hissetmekte, bu zulme katkı sunan kim varsa hesabını tutmaktadır.” Şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ