Ağalık 22 milyon 222 bin lira bedelle belirlendi

Bu yıl 663'üncüsü gerçekleştirilen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde gelecek yılın ağası belirlendi. Yapılan ağalık ihalesini 22 milyon 222 bin lira bedelle Seyfettin Selim 15'inci kez kazanarak 663'üncü Kırkpınar'ın ağası 4'üncü kez ebedi sahibi oldu.

Ağalık 22 milyon 222 bin lira bedelle belirlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarayiçi Er Meydanı’nda devam eden Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 663’üncü Kırkpınar’ın ihalesi gerçekleştirildi.

İhaleye 662’inci Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, İş İnsanı Mehmet Tüysüz katıldı.

İhale Öncesi konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Büyük Türk milletinin en eski organizasyonu olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 662'ncisine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu yıl Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin canları ve kanlarıyla bize vatan olarak armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin de 100'üncü yılı. Birazdan Mehmet Tüysüz kardeşimiz ve Seyfettin Selim arkadaşımız 663'üncü tarihi Kırkpınar ağalı için herkesin huzurunda birbirleriyle yarışacaklar. Kırkpınar ağalığı sadece para ödemek değil, gönül ve sevda işidir. Gönlünde ve yüreğinde Türk milletinin ve Türk milletinin ata sporu olan yağlı güreşin olması demektir. Her iki ağa adayımıza da başarılar diliyorum" dedi.

Ağalık ihalesi bu yıl 4 milyon lira ile açıldı.

İhalede bedeli ilk olarak İş insanı Seyfettin Selim 10 milyon liraya yükseltti.

Mehmet Tüysüz’ün rakamı yükseltmesiyle süren ihaleden son olarak 22 milyon 222 bin lira bedelle 663’inci Kırkpınar’ın Ağası oldu. Toplamda ise Kırkpınar’da 15’inci kez ağalığı kazanarak 4’üncü kez ebedi kemerin sahibi oldu.

Bu sonuçla 663’inci Kırkpınar ağalık ihalesini Seyfettin Selim Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağalığını 22 milyon 222 bin lira bedelle kazanarak 15’inci kez ağa olmaya hak kazandı.

            İhaleyi kazanıp 663’üncü Kırkpınar’ın ağası olan Seyfettin Selim sonrasında protokol tribünü önünden seyircileri selamladı.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ