Ağaç ve Bayrak sevgisini birleştirdi

Edirne'de 30 yıldır esnaflık yapan 55 yaşındaki Kadir Kurt, iş yerinin bulunduğu Edirne'de Sabuni Mahallesi Murat Turgu Caddesi Postane Aralığı Sokak'da dükkanın önündeki ağacın dallarının kırılması ve zarar verilmesi üzerine farkındalık oluşturmak için Türk bayrakları ile süsledi.

Ağaç ve Bayrak sevgisini birleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de uzun yıllardır esnaflık yapan Kadir Kurt doğa ve ağaç sevgisiyle çevredekilere örnek oluyor. 8 yıl önce iş yerinin önüne dikilen fidanı bakma görevini üstlenen Kurt, çevredekilere ağaç sevgisini aşılamak ve bu konuda örnek teşkil etmek için farklı bir yol izledi.

Edirne merkeze bağlı Hacıumur köyü doğumlu olan Kadir Kurt, ağaçları ve yeşillikleri çok sevdiği iin köydeki bahçesinde bir çok ağaç diktiğini ve herkese doğa sevgisini aşılamayı hedeflediğini belirtti.

Yaklaşık 8 yıldır iş yerinin bulunduğu pasajın önünde bulunan ağacın bakımını yapan kurt, ağacın sürekli kırılması ve ağaca zarar verilmesi sonrası Türk Bayrakları ile süsleyip farkındalık yaratma kararı aldı.

Türk Bayrağının ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu ve ağacı da vatan gibi koruduğunu belirten Kurt, ağacın yoldan geçen herkesin ilgisi çektiğini ve kimsenin ağaca zarar verme teşebbüsünde bulunmadığını söyledi.

Hayalinin ağaç büyüyünce arkadaşlarıyla birlikte gölgesinde oturmak olduğunu belirten Kurt, "Bu ağaca 7-8 yıldır bakıyorum. Arabalar geçiyor diye kenarlarını kesiyorum. Etrafına taşlar koyuyorum. Ona gözüm gibi bakıyorum. Diğer esnaf arkadaşlarla birlikte ağacın sulamasını yapıyoruz.  Büyüdü ve çok güzel oldu. Herkes elinden geldiğince en azından bir ağaç dikmeye özen göstermeli" Dedi.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar