• Haberler
  • Edirne
  • Afrika ve Basra bölgesinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi sürecek

Afrika ve Basra bölgesinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi sürecek

Geçtiğimiz günlerde hem Afrika hem de Basra üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla hava sıcaklıkları yurt genelinde etkili olmaya devam ediyor. Edirne'de geçtiğimiz hafta hava sıcaklıkları 43 dereceye kadar yükselmişti.

Afrika ve Basra bölgesinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi sürecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurt genelinde etkili olan sıcak hava Edirne’de etkili olmaya devam edecek. Termometreler 40 derecenin üzerini göstermeye devam edecek.Mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşlar işi olmadıkça dışarıya çıkmıyor. İşlerini halletmeye çıkan vatandaşlar da kavurucu sıcakla gölgelik alanlara sığınarak mücadele ediyor.

Uzmanlar güneş ışığının en yoğun olduğu öğle saatlerinde vatandaşların dışarıya çıkmaması gerektiğini tavsiye ediyor. Afrika ve Basra bölgesinden gelen sıcak hava dalgasının kent genelinde hafta sonuna kadar etkili olması tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre, Salı gününden itibaren yeniden yükselecek sıcaklıklar hafta sonuna kadar sürecek. Salı ve Çarşamba günü 38 derece olması beklenen hava sıcaklığının Perşembe 40, Cuma 41 dereceye çıkacağı belirtildi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN