• Haberler
  • Edirne
  • 'Acın Acımızdır Canımızsın Filistin' sergisi açıldı

'Acın Acımızdır Canımızsın Filistin' sergisi açıldı

​​​​​​​Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerin kaleminden 'Acın Acımızdır Canımızsın Filistin' resim sergisi açıldı.

'Acın Acımızdır Canımızsın Filistin' sergisi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerin kaleminden “Acın Acımızdır Canımızsın Filistin” resim sergisi açıldı.

Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesinin Batı Trakyalı öğrencileri Hafsanur Derviş ve Serra Kasap'ın eserlerinden oluşan "Acın Acımızdır, Canımızsın Filistin" adlı resim sergisi Eski Cami avlusunda açıldı.

Cuma namazı sonrası açılan sergide 16 eser katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Batı Trakya'dan eğitim almak için Edirne'ye gelen Hafsanur Derviş ve Serra Kasap’ın İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının ardından insanların acısının anlatıldığı sergi vatandaşların dikkatini çekti.

Edirne Valisi Yunus Sezer Cuma Namazı çıkışında sergiyi ziyaret ederek öğrencilerden resimler hakkında bilgi aldı.

Filistin’de yaşanan savaşın ardında kalanları resimlere yansıttıklarını belirten Havsanur Derviş, Filistin’de olan hüznü resimlere yansıttıklarını ve savaşın acılarını çizdiklerini belirtti.

Öğrencilerden Serra Kasap ise resimlerinde Filistin’de devam eden soykırıma tepki olarak böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kasap, bu projede yer aldıkları için mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi.

Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek dersleri Öğretmeni Sevim Öztürk ise öğrencilerin emek vererek çok güzel eserler çıkardıklarını söyledi.

Öztürk, sergide 16 eser olduğunu ve bu çalışmalarda Filistin’de yaşanan acıların yer aldığını aktardı.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN