• Haberler
  • Edirne
  • 8. Uluslararası Edirne Maratonu'na 923 sporcu katılacak

8. Uluslararası Edirne Maratonu'na 923 sporcu katılacak

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ,8. Uluslararası Edirne Maratonu'na 923 sporcunun koşacağını açıkladı.

8. Uluslararası Edirne Maratonu'na 923 sporcu katılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, Selimiye Meydanı'nda yaptığı açıklamada, 16 Temmuz’da Cumhuriyetin 100. yılına ithafen koşulacak 8. Uluslararası Edirne Maratonu ile ilgili son bilgileri paylaştı.

Maratona 923 sporcuyla gerçekleştirileceğini belirten Akdağ, “Burada Cumhuriyetin 100. yılına atıfta bulunmak için 923 kişiyle 100. yılın maratonunu gerçekleştireceğiz. Sporcular Cumartesi günü Tarihi Tren Garı Lozan Anıtı etkinlik alanımızda kit dağıtımıyla şehrimize gelmiş olacak. Ertesi günde saat 8'de start alarak organizasyonu inşallah kazası belasız atlatacağız ve coşkuyla gerçekleştireceğiz. Şimdi sporculara yönelik birkaç bilgilendirme ve şehre yönelik birkaç bilgilendirme yapmak istiyorum. Sporculara öncelikle şunu söyleyeyim. Kredi yurtlarda konaklama imkanınız var. Daha önceki basın toplantımızda da bunu paylaşmıştık. Onun dışında Edirne Belediyesi, kredi yurtlardaki sporcuların etkinlik alanına ulaşımıyla ilgili sabah 7.15'te hem bayan sporcular için hem erkek sporcular için yurtlanın önünden iki araç etkinlik alanına sporcuları getirmek için görevlendirilmiş durumda.” Dedi.

Sabah 08:00’le 11:00 arası maratonun güzergahındaki yollar ve bağlantı yollarının trafiğe kapalı olacağını söyleyen Akdağ, sorunsuz bir organizasyon geçirme temennisinde bulundu.

Akdağ, sporcuların çok coşkulu olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi:

“Yoruluyoruz ve birçok güçlükle bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Yaşadığımız güçlük ne olursa olsun Cumhuriyet'in 100. yılı coşkusundan ödün vermeden gerçekleşecek.Bu bizim bu Cumhuriyet'e, bu ülkeye olan borcumuzdur. Ben bu borcu üstlenerek bunu yapmayı bütün sporculara taahhüt ettim ve sözümün arkasındayım. Yaklaşık 150 yabancı atlet var. Biliyorsunuz ertelemeden dolayı bir kısım sporcular, yaklaşık 200 kişi önümüzdekiyle kayıt aktaran ve iptaller olmuştu. Yine onların yerine de başka sporcular kaydoldu. Sporcu sayısı konusunda zaten bir sıkıntımız yok.”

Dev Türk Bayrağı açma projesine ilişkin detayları paylaşan Akdağ, etkinlik alanında bayrağın açılmayacağını ifade etti.

Bayrağın vinç yardımıyla açılacağını bu yüzden tarihi alanda zarar oluşmaması adına böyle bir karar aldıklarını belirten Akdağ, finişe gelen sporcuları Türk Bayrağı ile karşılayacaklarını kaydetti.