• Haberler
  • Edirne
  • 75. yıl İlkokulu öğrencilerine kermes düzenlendi

75. yıl İlkokulu öğrencilerine kermes düzenlendi

Edirne'de 75. Yıl İlkokulu okul aile birliği tarafından 1'inci, 2'inci ve anaokulu öğrencilerine kermes düzenlendi.

75. yıl İlkokulu öğrencilerine kermes düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk öğretim okulunun bahçesinde düzenlenen kermes ders zilinin çalmasıyla başladı. Minik öğrenciler kermeste yüzlerini öğretmenlerine yüzlerini boyattı. Velileri tarafından yapılan yiyecekler öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirdi.

Kermeste en çok satış yapan sınıfa idare tarafından hediye verileceğini söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı İrem Onur, “Buda çocukları teşvik edici bir şey oluyor. Çocukların çok hoşuna gidiyor. Ailelerin mutlaka katılması yönünde ısrarları oluyor. Burada öğrencilerimizin keyifli vakit geçirmesi, alışveriş yapmayı öğrenmeleri ve değişik lezzetleri tatması için kermes düzenledik. Okulumuza da katkısı olması için düzenlediğimiz kermese veliler yoğun katılım gösterdi. Çok değişik oyunlar oynandı. Velilerin yaratıcılıklarıyla yapılan yiyecekler vardı. Okulumuza katkı sağlaması için düzenlediğimiz bir kermes. Biz çok keyifli vakit geçirdik. Bütün herkesi kermesimize bekliyoruz.”

Öğrencilerin öğretmenlerle birlikte stantlara giderek istedikleri ürünlerin ücretini ödediğini belirten Onur, bu saya de alışveriş yapmayı öğrendiklerini aktardı.

Onur, aynı zamanda öğrenciler için uygulamalı derste yaptıklarını ifade etti ve şunları kaydetti:

“Çok küçükler ve hayatı yavaş yavaş öğreniyorlar. Bu da onlar için bir zemin olmuş oluyor. Şu anda sadece 1’inci ve 2’nci sınıflar ve anasınıfı sabahçı guruplarımız katılıyor. Önümüzdeki hafta 3’üncü ve 4’üncü sınıflar ile anasınıfı öğlenci guruplar katılacak. Okulumuz büyük bir okul, kalabalık bir okul. Bahçeye ve stantlara sığmamız mümkün değil. O yüzden 2 parti halinde yapıyoruz. Bu sonbahar kermesimiz, bir de ilkbahar kermesimiz oluyor. Çok eğlenceli zaman geçiriyoruz”

Fahrettin Baydar