70 Yaşında Avukat Oldu

Emekli Öğretmen Ahmet Atay, 70 yaşında hukuk fakültesinden mezun oldu. Yaklaşık 40 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Ahmet Atay oğlunu motive etmek için girdiği hukuk fakültesinden mezun oldu. 70 yaşındaki Atay, Edirne Barosu'nda düzenlenen mazbata törenin ardından avukatlık cübbesini giydi.

70 Yaşında Avukat Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         Üniversite sınavına hazırlanan oğluna destek olmak için kendisi de hazırlanıp hukuk fakültesini kazanan emekli öğretmen Ahmet Atay mazbata alarak 70 yaşında avukatlık cübbesini giydi. Atay için Edirne Baro Başkanlığı'nda mazbata töreni düzenlendi.

Törende konuşan Baro Başkanı Tacettin Sivrikaya, 'Oğlunu motive etmek için hukuk fakültesine kayıt olan ve staj dönemini bitirerek aramıza katılan Ahmet Atay'a başarılarının devamını diliyorum.' dedi.

            Mazbatasını alıp yemin ederek avukatlık mesleğine başlayan Ahmet Atay'ın törende duygulandığı görüldü. Ahmet Atay'a cübbesini oğlu ve meslektaşı Avukat Uğur Atay giydirdi.

Gençlere Tavsiyelerde Bulundu

Törende yaptığı konuşmada gençlere tavsiyelerde bulunan Ahmet Atay; 'Avukat sürekli kendisini geliştirmeli ve kendisini dinamik tutmalıdır. Hukuk cesurluğumun, soyut kanıtların somut olaylarla müvekkil için özgürlük ışığını kavuşturmak çabasıdır. Vicdan rahatlığıdır. Yargı cumhuriyettin onurudur. Eğer ki avukatların sesi kesilirse yurttaşların sesi kesilir. Avukat olmazsa demokrasi yarım kalır. Ülkemizde fakülteler var hukuk fakültesi arttıkça işsizlik sayısı da artıyor staj döneminde maaş alınmaması konusuyla ilgili Türkiye Barolar Birliği tarafından gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Oğlum üniversite sınavına hazırlanıyordu. Ben de onu motive etmek için sınava girdim. Hukuk fakültesini kazandım. Oğlum da avukat oldu. Okumanın yaşı yoktur. Gençlere tavsiyem yılmasınlar, çok çalışsınlar.' Diye konuştu.

Barış Karapaça