• Haberler
  • Edirne
  • 7 yıl önce yaralı halde buldukları köpeği 'dost' edindiler

7 yıl önce yaralı halde buldukları köpeği 'dost' edindiler

Edirne'de 7 yıl önce iş merkezinin önüne yavru ve yaralı halde bulduğu sokak köpeğini tedavi ettirerek sahiplenen Diş Hekimi Cemal Özocak, köpeğe 'dost' ismini verdi.

7 yıl önce yaralı halde buldukları köpeği 'dost' edindiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tahmis Çarşısı'nda 7 yıl önce yavru ve yaralı bir köpek bulan Özocak, köpeği tedavi ettirdi. Özocak, ona 'Dost' adını vererek, sevgiyle bakımını üstlendi. 'Dost' ile Özocak arasında zamanla güçlü bir bağ oluştu.

'Dost', sıcak havalarda gölgelik alanlara sığınarak kendini korurken, bölgedeki diğer esnafların da ilgisini çekmeye başladı. Özocak, 7 yıl önce sahiplendiği 'Dost'un karnını suyunu veriyor ve karnını doyuruyor. “Dost” zamanla diğer esnafların da sevgilisi haline geldi. Bölgedeki esnaflar, 'Dost'a su ve yemek vererek onun ihtiyaçlarını karşılıyor.

7 yıl önce yavru ve yaralı olarak pasajın önündeki köpeği sahiplendiklerini, tedavi ettirdiklerini ve kısırlaştırdıklarını söyleyen Özocak, "O zamandan beri Dost'a bakıyoruz, karnını doyuruyoruz. Bizim yanımıza geliyor. Ona dost adını verdik. Aramızda çok güzel bir bağ var. Son zamanlarda bölgedeki diğer esnaf arkadaşlar da onunla ilgilenmeye başladı. Hele bu sıcak havalarda yemekten çok suya ihtiyacı oluyor. Su kaplarına su koymak lazım. Herkesin su koymasını beklemiyoruz ama en azından tekmelemesinler. Sigara izmaritlerini içine atmasınlar. Bu sıcakta insanların olduğu gibi sokak hayvanlarının da en çok suya ihtiyacı oluyor. Onları da düşünelim. Vicdanımızı yanımızda taşıyalım ve sahip çıkmaya çalışalım" dedi.

"İsmi gibi esnafın dostu oldu"

7 yaşındaki sokak köpeğinin esnafın sevdiği ve ismi gibi kendilerinin dostu olduğunu söyleyen bölge Esnafı Serpil Şinikçi, "Dost, başka bir sokakta duruyordu. Şimdi sıcakların etkisiyle Gölgeye kaçıyor. Başka bir abimiz onu sahiplenmişti. Beslenme ve bakımını yapıyordu. Şimdi bizim dükkanın önüne geliyor. Burada da dost adını verdiğimiz köpeğe biz yardımcı oluyoruz. Yemek ve su veriyoruz" diye konuştu.

"Bu sıcaklarda hayvanların da suya ihtiyacı var"

Sıcak havanın insanları olduğu gibi sokakta yaşayan canları da etkilediğini belirten Şinikçi, "Esnaflar olarak çarşıdaki sokak hayvanlarına destek olmaya çalışıyoruz. Kapılarımızın önüne sokak hayvanları için su ve yiyecek koyuyoruz. Vatandaşlar da bunun hassasiyetine dikkat etsinler. suların içine sigara atmasınlar özen göstersinler. Bizler çok etkileniyoruz" ifadelerini kullandı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN