• Haberler
  • Edirne
  • 40 bine yakın öğrenci firma yetkilileriyle buluştu 

40 bine yakın öğrenci firma yetkilileriyle buluştu 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi desteğiyle Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Trakya Kariyer Fuarı'na 100'ün üzerinde stant kurulduğunu söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, yaklaşık 40 bin öğrencinin katıldığını söyledi.

40 bine yakın öğrenci firma yetkilileriyle buluştu 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Kongre Merkezi'nde, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir ve Edirne illerinin paydaşlığında gerçekleştirilen fuar son gün etkinleriyle tamamlandı.

Fuara yönelik açıklama yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, Cumhurbaşkanlığı koordinesinde yapılan kariyer fuarında hem öğrencileri hem de firmaları ağırladıklarını belirtti.

İşveren ile meslek hayatına atılacak olan öğrencileri buluşturduğunu dile getiren Vali Sezer, geniş katılımlı bir fuar gerçekleştirdiklerini aktardı.

Vali Sezer, Fuarda yaklaşık yüzün üzerinde stant kurulduğunu ve 40 bine yakın öğrencinin de bu stantları ziyaret ettiğini belirtti.

Firmaları öğrencilerle ve kentle buluşturmaya devam edeceklerinin altını çizen Vali Sezer, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Trakya Kariyer Fuarı’ ikinci gününde yoğun ilgi gördü. Birbirinden farklı firmaların katılım sağladığı fuarda, iş ve staj yeri arayan gençler firmalarla buluşturuldu. Fuarda firmalar tarafından açılan stantları gezen öğrenciler, yetkililerden mesleklerine ilişkin bilgi aldı.

Türkiye'nin önde gelen firmalarının yönetim kurulu başkanları düzenlenen fuarda öğrencilerle buluşarak kendi alanlarında yapabilecekleri atılımlarla ilgili tavsiyelerde bulundu.

Fuara katılan Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Çebi Karahan, Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akgün, ETİ Şirket Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı ve Volta Motor kurucusu Mustafa İnci mesleki tecrübelerini anlattı.

Kırklareli’nden fuara katılmak için geldiğini söyleyen üniversite öğrencisi Beyzanur Gökçe, fuarın genel olarak bilgilendirici olduğunu ve sorularına cevap aldıklarını söyledi.

Kırklareli Üniversitesi’nden Edirne’ye gelen Rümeysa Teker, birçok alanda iş imkânı gördüklerini ve fuarın bilgilendirici ve eğitici olduğunu belirtti. 

Fuar için Kırklareli Üniversitesi'nden İsmail Burha,  etkinliğin verimli ve eğlenceli olduğunu dile getirdi.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar