• Haberler
  • Edirne
  • 22 metrelik rekor badem ezmesi vatandaşlara ikram edildi

22 metrelik rekor badem ezmesi vatandaşlara ikram edildi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile 2022 yılından bu yana çeşitli etkinliklerle kutlanan Türk Mutfağı Haftası bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

22 metrelik rekor badem ezmesi vatandaşlara ikram edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde eş zamanlı olarak kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Edirne'de de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Hafta dolayısıyla rekor denemeyle hazırlanan 22 metrelik badem ezmesi, vatandaşlara ikram edildi.

Edirne'nin plakası olan 22 rakamından esinlenerek hazırlanan 22 metre uzunluğundaki badem ezmesi 22 Mayıs saat 12.22’de düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Saraçlar Caddesi'nde masalar hazırlandı ve rulo şeklindeki 22 metrelik badem ezmesi boylu boyunca serildi. Ustalar tarafından dilimlenen badem ezmesi, vatandaşlara ikram edildi. Yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte badem ezmeleri kısa sürede bitti.

Edirneli şekerleme ustası Arif Meriç tarafından hazırlanan 22 metrelik badem ezmesi, kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde vatandaşlara ikram edildi.

Düzenlenen etkinliğe İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak da katıldı.

'BADEM EZMESİ DİLİMLENEREK VATANDAŞLARA İKRAM EDİLDİ'

Etkinlikte yer alan Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri de badem ezmesi dilimleyerek sunum yaptı.  Etkinliği ziyaret eden Vali Yunus Sezer, masanın başından sonuna kadar dolaşarak öğrenciler ve ustalarla sohbet etti. Sezer, ustalarla birlikte badem ezmesi dilimleyerek vatandaşlara ve gazetecilere ikram etti.

Kentte Türk Mutfağı Haftası'nın çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyleyen Vali Sezer, "Etkinlikte şehrin coğrafi işaretli lezzeti badem ezmesini ikram ettik. Arif Usta'mız rekor denemesi yaptı. Daha önceki denemelerin hepsinde Ciğerci Bahri'miz de vardı.Allah rahmet eylesin, çok acı kaybımız. Şimdi Arif Usta'mız bizim ağzımızı tatlandırdı" dedi.

22 metrenin rekor bir deneme olduğunu söyleyen Arif Meriç, hedefinin bir kilometre uzunluğunda badem ezmesi yapmak olduğunu ifade etti.  Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ