• Haberler
  • Edirne
  • 22 köye yangınla mücadele için su tankeri dağıtıldı

22 köye yangınla mücadele için su tankeri dağıtıldı

Edirne'de orman varlığı yoğun köylere yangınlarına erken müdahale için su tankeri dağıtıldı.

22 köye yangınla mücadele için su tankeri dağıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de 22 köye orman yangınlarında kullanılmak üzere su tankeri dağıtıldı.

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi tarafından il genelindeki 22 köye olası yangınlara erken müdahale etmek amacıyla su tankeri dağıtıldı. Tankerler, düzenlenen törenle 22 köy muhtarına teslim edildi.

Özel İdare Yol Şube Müdürlüğü'nün bahçesinde gerçekleştirilen teslim törenine köy muhtarları da katılım sağladı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan video tanıtım filmi izletildi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, geçtiğimiz aylarda kentte yaşanan orman yangınlarının olumsuzluklarından bahsetti.

Kentte buy yıl 49 büyük ölçekli yangının meydana geldiğini ifade eden Sezer, “Orman yangınları eninde sonunda söndürülüyor. Ancak yangın nedeniyle yıllarca emek verilen ağaçlar ve ormanda yaşayan canlılar yaşamını yitiriyor. Tabiatın bir daha kendini yenilemesi uzun yıllar alıyor. Ormancılık çok önemli bir iş. Yangınların söndürülmesinde tüm kurumlarca beraber hareket ettik. Çok şükür çok büyük orman yangınlarını kısa sürede söndürdük. Bunu vesile bilerek geçen yıl Orman Genel Müdürlüğümüzden yangınlara hemen müdahale edebileceğimiz küçük arazözler istemiştik. 13 küçük arazöz göndermişlerdi. Bizler bunları dağıttık. Bu yıl da yangınlar çok artınca kendi imkanlarımızla alabildiğimizce alalım. Orman yangınlarının yoğun olduğu köylerimiz başta olmak üzere imkanlarımız dahilinde bunu dağıtalım. Yangın söndürme tankerlerini bugün dağıtacağız. 2 tanesi merkezde rezerv kalacak diğerlerini de 22 köy muhtarımıza teslim edeceğiz. Böylece 1 yıl içerisinde 37 tane yangın söndürme tankerini ilimize kazandırmış olduk. Sürekli her köy gittiğimizde yoğun çöp konteyneri talebi oluyor. Özellikle sahil bölgesinde yaz döneminde nüfus 50 katı artıyor. Bu sene başında bin 500’e yakın konteyneri köylere gönderdik. Bugün de 2 bin tane konteyneri ihtiyaç durumuna göre köylere ve sahil bölgelerine göndereceğiz. Şunun altını çizmek istiyorum sadece köylere konteyner vermiyoruz. Belde belediyeleri dahil olmak üzere kim istiyorsa onlara destek oluyoruz. Toplamda köylerimizde ve ilçelerimizde 3 bin 500 konteyneri dağıtmış olacağız.” Dedi.

Sezer, vatandaşların sıcak asfalt seriminden memnun olduğunu dile getirdi.

Vatandaşların memnuniyetini çok önemsediklerini vurgulayan Sezer, hizmet aşkıyla çalışmalara devam edeceklerini iletti.

Asfalt serimine yardımcı olacak birkaç aracıda Özel İdare’nin envanterine kattıklarını söyleyen Sezer, destek verenlere teşekkür etti.

Vali Yarımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekleteri Eyyüp Batuhan Ciğerci ise bir yıl içerisinde altyapı ve üstyapı gibi hizmetlerde önemli adımlar attıklarını aktardı.

Hedeflerine adım adım yürüdüklerini dile getiren Ciğerci, “İlk 6 ayda içme suyu, GES ve tarımsal sulama yatırımlarımızı tamamlayıp vatandaşların kullanımına sunduk. İlimizde bakanlıkların yürüttüğü üstyapı yatırımlarının tamamının ihalelerini gerçekleştirdik. Sahada çalışmalar bugün itibariyle başlamış oldu. Özellikle yaz aylarında orman yangınlarında önemli rol oynayacak su tankerlerimizi ve çevre kirliliğimizi önlemek amacıyla çöp konteyneri ihtiyacımızı köylerimizle buluşturuyoruz. Destek verenlere teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da tüm hizmetleri köylere götüreceklerini vurguladı.

CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan da emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, “Çevrenin kıymetini biliyoruz. Orman yangınlarını gördüğümüzde ilimizde veya başka ilde olsun hepimizin ciğeri yanıyor. Orman yangınlarındaki en önemli husus erken müdahale. Yangın tanklarının dağıtımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah ilimizde bir yangın meydana gelmez. Çevre bizden sonraki nesillere bırakacağımız en büyük miras. Bizlerde 28 meclis üyesiyle birlikte bu sürecin içerisinde olmaktan mutluyuz.”

Sazlımalkoç Muhtarı Şerafettin Çalan, yangın tanklarının dağıtımında emeği geçenlere teşekkür etti. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar