2020 Mali Yılı Kesin Hesabı onaylandı

Edirne İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantıları devam ediyor. Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan tam kapanma nedeniyle Mayıs ayında görüşülemeyen '˜2020 Mali Yılı Kesin Hesabı' Haziran toplantılarında görüşülerek karara bağlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Şenol Kılıç'ın söz konusu raporu sunmasının ardından '˜2020 Mali Yılı Kesin Hesabı' 211 milyon 149 bin 560 lira 02 kuruş olarak kabul edildi.

2020 Mali Yılı Kesin Hesabı onaylandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantıları devam ediyor. 6'ıncı toplantının üçüncü birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda '˜2020 Mali Yılı Kesin Hesabı' görüşülerek kabul edildi. Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Yusuf Güler'in katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı toplantılarında görüşülmesi gereken '˜2020 Mali Yılı Kesin Hesabı' salgının yayılımını önlemek amacıyla uygulanan tam kapanma sürecine denk gelmesi nedeniyle Haziran ayı toplantılarında görüşüldü.

2020 yılı toplam bütçe ödenekleri 211 milyon 149 bin 560 lira 2 kuruş olarak kabul edilirken, 183 milyon 973 bin 102 lira 70 kuruş harcanan ödeneğin olduğu belirtildi. 2021 yılına devredilen ödenek tutarı ise 26 milyon 260 bin 589 lira 1 kuruş oldu.

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, 2018 yılı kesin hesabı incelendiğinde yatırımların yüzde 70 cari giderlerin yüzde 30 olması, 2020 yılına bakıldığında ise yatırımların yüzde 46'ya karşılık cari giderlerin ise daha fazla oranla yüzde 54 olması ile ilgili eleştirilerde bulundu.

'Cari giderlerimiz yüksek, yatırımlarımızda büyük düşüşler var'

Gelecek dönemde yatırımların arttırılması gerektiğini değinen İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş, "2020 yılında cari giderlerimizde bir fazlalık, yatırım programlarımızda eksilme var. İl Özel İdaresi'nin kendi ana bütçesinde yapmış olduğumuz çalışmalarda cari giderlerimiz yüksek, yatırımlarımızda büyük düşüşler var. Muhasebe tekniği de şunu der, kamu kurumları cari giderlerini yükselttiği, yatırım programlarını azalttığı müddetçe o kurumlar batmaya mahkûm kurumlardır' ifadelerine yer verdi.

'Gelirleri artıracak yeni açılımlar peşindeyiz'

Merkezi yatırımlar ve yatırım payının düşmesindeki en büyük sebeplerin başında salgın sürecinin geldiğini aktaran Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Yusuf Güler; 'Ancak, İl Özel İdaremizin sahip olduğu gelirleri artıracak yeni yeni açılımlar peşindeyiz. Bunları sizlerin onayına ve görüşlerine sunacağız. Öz gelirlerimizi ne kadar çok yükseltirsek, hizmet anlamında daha çok geniş imkânlara sahip olacağız. Bu da önümüzdeki dönemlerde yatırımlara harcanan tutarların daha fazla olmasına katkı sağlayacak.  Önümüzdeki dönemlerde yatırımlara harcanan tutarların belki 2018'den kat kat daha fazla olmasını hedefliyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Haber Merkezi