2. El araba piyasasında haraketlilik yaşanıyor

2. el piyasasının düşmesi ve yatırımcının otomotiv sektöründen uzaklaşması nedeniyle araç alım satımlarda hareketlilik yaşanıyor.

2. El araba piyasasında haraketlilik yaşanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de ikinci el piyasası hareketli döneme girdi. Uzmanlar tarafından fiyatların tek düze gittiği dönemde satış tarihi beklenmemesi öneriliyor.

Yatırımcıların araç alım satım işinden çekilmesiyle hareketlenen 2. El piyasasında fiyatlar makul seviyelere düştü.

Hızlı araç sirkülasyonunda ihtiyacı olmayan yatırımcıların da alım yapması piyasada hem fiyatların uçuk noktalara gelmesine hem de araçların değer kazanımının önüne geçilemedi.

Edirne’de Bulunun CCL Otomotiv Genel Müdürü Gamze Dündar artık ihtiyacı olan müşterilerle yüz yüze olduklarını belirtti.

2. el piyasasındaki hareketliliğe dikkat çeken Dündar, “Araçları elinden çıkarmak isteyen müşterilerim takas yoluyla bizden de alım satım işlerini gerçekleştirebilirler.” Dedi.

Piyasanın ne kadar yüksek olduğuna bakmaksızın her zaman alım satım yaptıklarını dile getiren Dündar, “Biz araç almamazlık yapmadık, takas yoluyla da satışlarımıza devam ettik.” Sözlerini ekledi.

Araç alırken öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken şeyin güvenlik olduğunu vurgulayan Dündar, alıcıların muhatap olabileceği satıcılarla alışveriş yapmalarının önemine de dikkat çekti.

Araç alımında güvenlik kadar ekspertiz alımının da önemine değinen Dündar, “Ekspertiz dediğiniz olay aslında bence de olması gereken bir şey. Araçlar satılırken ekspertizi var olmalı. Müşteri dilerse istediği yere götürüp ekspertizini yapabilmeli. Daha sonrasında da 0 otomobillerde olan gibi belirli kıstaslarda yine firmayla yüz yüze gelebileceği durumlar yaratabilmeli kendine. Yani bu işin yetki belgesini almış kişilerden araç alımı yapmaları gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Ödemelerin ise banka aracılığıyla güvenli ödeme adı altında yapılması gerektiğini söyleyen Dündar, araç alımı esnasından satıcı kimse onun adına ödeme yapılmasının daha güvenli olacağını belirti.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar