• Haberler
  • Edirne
  • 2. EDİRNE KÜREK FESTİVALİ 4 HAZİRAN'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

2. EDİRNE KÜREK FESTİVALİ 4 HAZİRAN'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2. Edirne Kürek Festivali 4 Haziran'da gerçekleştirilecek. Festival ile kentteki nehirlerin turizme kazandırılması hedefleniyor.

2. EDİRNE KÜREK FESTİVALİ 4 HAZİRAN'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin lise düzeyindeki tek kürek takımını Edirne'ye kazandıran TED Edirne Koleji, Meriç Nehri'nde 4 Haziran'da düzenlenecek 2. Edirne Kürek Festivali için hazırlıklarını sürdürüyor. Edirne'de geçtiğimiz yıl Meriç Nehri'nde ilki düzenlenen ve yoğun ilgi gören Kürek Festivali'nin geleneksel hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü sporcuları Meriç Nehri'nde oluşturulan parkurda festival ve şampiyonalara hazırlanıyor. Teknelerini nehre indiren öğrenciler, gün boyu antrenman yapıyor.

Edirne'de kürek sporunun gelişmesi için kulübün kurulduğu günden bu yana çeşitli çalışmalar ve antrenmanlar yapıldığını söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Edirne olarak düzenleyecekleri 2.kürek festivali için gururlu ve heyecanlı olduklarını ifade etti.

Festivali geleneksel hale getirmek istediklerini dile getiren İba, çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

TED Edirne Koleji Kürek Takımı organizasyonunda 4 Haziran'da Meriç Nehri'nde gerçekleştirilecek kürek festivaline Türkiye'nin farklı illerindeki kürek sporcuları ve sporseverler katılacak.

Barış Karapaça