128 saatte sepet örücülüğü öğreniyorlar

Rumeli Kültür ve Sanat Akademisi'nde başlangıç seviyesi sepet atölyesi '˜Workshop'u gerçekleştirildi. Gün geçtikçe unutulan sepetçilik mesleğini tekrar canlandırmak için başlatılan kursa kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

128 saatte sepet örücülüğü öğreniyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atölyede kursiyerler tarafından üretilen sepetler bazen süs için bazen ise mutfak veya banyo araç gereçleri için kullanılıyor. Ev yaşamında birçok alanı süsleyen sepetleri 128 saatlik derslere kursiyerlere öğretebildikleri söyleyen usta öğretici Özlem Durmaz, Osmanlı'dan günümüze kadar süregelen unutulmaya yüz tutmuş bu mesleği meraklı vatandaşlarımıza büyük bir keyifle aktarıyoruz dedi.

'Talep yoğunluğundan dolayı hafta sonu da kurslarımız devam ediyor'

Usta öğretici Özlem Durmaz; 'Burada hanımlarımıza evde kullanabilecekleri sepetler yapıyoruz. Sepetler daha önceden kamışlar ve sazlardan yapılıyordu. Bu sazları şuan da burada kullanmamız ve şekil vermemiz çok zor sert oldukları için. Bambuyla sepetleri yapıyoruz daha yumuşak oldukları için kolay şekil alabiliyorlar. Evin her yerinde kullanabiliyoruz sepetleri. Mutfakta meyve, sebze veya bakliyat gibi ürünleri bu sepetlere koyarak kullanabiliriz. Banyolarda kirli sepeti veya sabun sepeti olarak kullanabiliriz. Talep çok hafta içi 5 gün kurs veriyoruz biz ama yoğunluktan dolayı hafta sonu da kurslarımız devam ediyor. Hafta sonu kurslarımızı çalışan kadınlarımız için açtık işin açıkçası. Kurslarımıza herkes katılabiliyor' ifadelerini kullandı.

'Muhteşem bir öğreti herkese tavsiye ediyorum'

Sepet örücülüğü büyük bir keyif alarak yaptığını söyleyen kursiyerlerden Esin Küçükusta, 'Edirne'ye oğlumun üniversite eğitimi için geldim. Gediğimde yapabileceğim bir şeyler aradım ve Rumeli Kültür Derneği'nin bu tarz faaliyetlerini görünce çok keyif alarak müracaat ettim açıkçası. Kursa başlayınca çok keyif almaya başladım. Herkese de tavsiye ediyorum mutlaka gelip katılmalılar. Normalde bir ya da iki gün gelmem gerekirken her gün keyif alarak geliyorum. Bu sepetleri o kadar çok yerde kullanıyoruz ki ben herkese hediye edebiliyorum. Muhteşem bir öğreti herkese tavsiye ediyorum' şeklinde konuştu.