• Haberler
  • Edirne
  • 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN MESLEK SEÇİMİ KONFERANSI DÜZENLENDİ.

12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN MESLEK SEÇİMİ KONFERANSI DÜZENLENDİ.

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerin meslek seçimlerine yardımcı olmak için konferans düzenlendi.

12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN MESLEK SEÇİMİ KONFERANSI DÜZENLENDİ.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversite sınavı yaklaşırken 12. Sınıf öğrencilerine yönelik meslek seçimlerinde yardımcı olmak adına Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde konferans düzenlendi.

Düzenlenen konferansta öğrencilere üniversite bölümleriyle ilgili sunum yapıldı.

Yapılan sunumda öğrencilerin ileride seçecekleri meslekler ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilmeleri ve yeni eğitim sisteminde barajın kalkmasıyla istedikleri bölümleri tercih edebilme imkânları anlatıldı.

Konferansa üniversite öğretim görevlileri Rıza Korkusuz, Seçkin Mandacı ve Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Tuncay katıldı.

Düzenlenen konferansın öğrencilerin meslek seçimleri için yararlı olacağını söyleyen Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Tolga Ünal, 'Öğrencilerimizin yükseköğrenimine geçişleri için üniversite meslek yüksekokulundan gelen öğretmenlerimiz, hem kendi bölümlerini tanıttılar hem de öğrencilerimize yeni yükseköğretim sisteminde barajın kalkması neticesinde her birinin istedikleri bölümleri tercih edebilme imkânı olduğunu anlatmak istediler. Kendileri aynı zamanda kendi bölümlerini tanıtarak üniversiteye geçiş için öğrencilerimize büyük bir ışık oldular.' Dedi.

Sunum ardından Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Tolga Ünal, öğretmenlere teşekkür edip, çiçek taktim etti.

 Barış Karapaça Emir Can Güllü