1000'er Avroya anlaşmışlar

Edirne'de yasa dışı yollardan FETÖ şüphelilerini yurt dışına kaçırmaya çalıştıkları iddiasıyla tutuklanan ve haklarında dava açılan 3 Bulgaristan vatandaşı ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanıklar pişman olduklarını ve yurtdışına götürmeye çalıştıkları kişilerin FETÖ bağlantılı olduğunu bilmediklerini söylediler. Duruşmada dinlenen FETÖ şüphelisi tanıklar, sanıklara kişi başına 1000'er Avro verdiklerini ifade etti.

1000'er Avroya anlaşmışlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar Gyursel Y. M. (50), Nikolay M. K. (50) ve Shaban H. M. (43) ile avukatları katıldı.

'Alışveriş yapmaya gelmiştik'
Sanık Nikolay M. K. savunmasında Bulgaristan'da çiftçi olduğunu aylık 200-250 leva arası kazandığını ifade etti. Göçmen kaçakçılığıyla hiçbir ilgisinin olmadığını ileri süren K., mahkemeden tahliyesini talep etti. Diğer sanık Shaban H. M. ise olay günü Gyursel Y. M. ile Türkiye'ye alışveriş yapmaya geldiğini ifade ederek, 'Alışveriş yaptıktan sonra Gyursel telefonla konuştu. Sonra yanımıza 5-6 kişi geldi, neden geldiklerini bilmiyordum. Kapıkule'nin oraya bıraktık insanları, sonra polis geldi. Korktuk, kaçarken jandarmaya yakalandık' dedi. 

FETÖ şüphelileri tanıklık yaptı
Sanıkların beyanlarının ardından duruşmada olay günü araçta bulunan 4 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi H. T., Y. Ş., O. Ş., A. S. de tanık olarak dinlendi. Duruşma salonunda hazır edilen H. T., ifadesinde Ankara'dayken bulunduğu bölgedeki Suriyeliler ile iletişim kurduğunu, Suriyeli bir şahsın yönlendirmesi ile Ankara'dan İstanbul'a ailesiyle birlikte geldiğini anlattı. İstanbul'dan Edirne'ye ise minibüs tarzı bir araçla geldiklerini ifade eden T., 'Edirne'ye kadar dosdoğru geldik. Edirne'de bir alışveriş merkezinde araçtan indik, yemek yedik. Kapıkule Sınır Kapısı'nda araç '˜U' çekti. Bir benzinliğe girdik. Sonra polisler geldi' dedi. Duruşmaya SEGBİS üzerinden katılarak tanıklık yapan O. Ş., kendilerini İstanbul'dan Edirne'ye getiren servis tarzı araçta başka ailelerin de olduğunu söyleyerek, kaçma olayı sonuçlanmadan polislerin kendilerini yakaladığını, ancak yakalama sırasında kendilerini Kapıkule'ye götüren kişilerin yanlarında olmadıklarını söyledi. Duruşmaya SEGBİS üzerinden katılan A. S., Edirne'de bir alışveriş merkezinde mola verdikleri sırada, alışveriş merkezine yakın bir yerde bir otomobilde bekleyen kişiye kişi başı bin Avro olmak üzere, 4 bin Avro verdiğini ifade etti. Yine SEGBİS üzerinden duruşmaya katılan tanık Y. Ş. de Edirne'de mola verdikleri alışveriş merkezine yakın bir ara sokakta otomobil içinde bekleyen bir kişiye kişi başı bin Avro para verdiğini ve bu kişiyi daha sonra bir daha görmediğini ifade etti. Duruşmada dinlenen 4 tanık da duruşma salonunda bulunan tanıkları tanımadıklarını ileri sürdü. 

Tahliye etmedi
Tanık beyanlarının ardından mahkeme sanıklara tekrar söz verdi. Sanıklar Shaban H. M. ve Nikolay M. K., suçsuz olduklarını ileri sürerken, Gyursel Y. M. yaptıklarından pişman olduğunu belirterek yasadışı yollardan yurtdışına gitmek isteyen kişiler için 'Ben bunların terörist olduklarını bilmezdim' dedi. Avukatların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, sanıklar Gyursel Y. M., Nikolay M. K. ve Shaban H. M.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek yargılamayı ileri bir tarihe erteledi.