• Haberler
  • Edirne
  • 100. yıl coşkusu ile dükkanlar bayraklarla donatıldı

100. yıl coşkusu ile dükkanlar bayraklarla donatıldı

Edirne'de esnaflar 29 Ekim 1923 Cumhuriyet'in ilanın 100. yılına sayılı günler kala heyecanlarını dükkanları süsleyerek kutlamalara başladı.

100. yıl coşkusu ile dükkanlar bayraklarla donatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923 günü gerçekleşen oturumunda Mustafa Kemal'in hazırladığı anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesiyle Türkiye Devleti'nin yönetim şeklinin cumhuriyet olarak belirlenmesinin üzerinden 100 yıl geçti.

Cumhuriyetin 100. yılında Edirne’deki esnaflarda dükkanlarını Türk Bayrakları ile donattı.

Cumhuriyet coşkusunu anlatmak için dükkanlarını Türk bayrakları ile süsleyen esnaflar duygularını gazetemiz aracılığıyla paylaştı.

Cumhuriyetin 100. yılı coşkusuyla dükkanlarına Türk Bayraklar asan Saraçlar esnaflarından Yusuf Çimen, Cumhuriyetimizin 100. yılını görmenin en büyük şereflerden olduğu söyledi.
Çimen, “Bu yıl 100. yılını ayrı bir coşkuyla kutlayacağız. Bu vatan için fedakarlıklar yapıldı. Biz torunlar olarak atalarımızın izinden gitmeye devam edeceğiz. Bizlerde esnaf olarak elimizden geldiğince Türk Bayrakları ile dükkânlarımızı süsledik. Türkiye cumhuriyetini bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz. Bizlerde bu coşkunun birer parçası olarak Pazar günü meydanları dolduracağız.” Dedi.

Esnaflar olarak Cumhuriyet coşkusu ile çalıştıkları işhanını Türk bayrakları ile donattıklarını belirten Hatice Okay, büyük bir coşku ile Pazar gününü beklediklerini söyledi.

Okay, “İçimizde büyük bir coşku var. Dükkanımın her köşesinde Atatürk’ün resimleri var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizlere çok güzel bir ülke bıraktı. Filistin’de yaşanan savaştan dolayı içimiz burukta olsa gençlerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımızın hepimizin içinde 100. yılımızda gururluyuz.” İfadelerini kullandı.

Saraçlar Caddesi esnaflarından Levent Çelik ise şunları ,  İşhanı olarak Cumhuriyetin 100. yılında bizlerde dükkanlarımızı Türk Bayrakları ile süsleyerek katılıyoruz. Coşkuyla hep birlikte 100. yılımızı kutlayacağız.” Şeklinde konuştu.

Cumhuriyetin ilanının 100. yılında kentin cadde ve sokakları kırmızı beyaz bayraklarla süslenmeye devam ediyor.  

EBRU YILDIZ GÜNENÇ