• Haberler
  • Edirne
  • 'Türkiye'nin gerçek masadaki büyüklüğünü ve gücünü göremiyorlar'

'Türkiye'nin gerçek masadaki büyüklüğünü ve gücünü göremiyorlar'

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop,Keşan da bir restoranda gazeteciler ile yaptığı toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şentop, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşla ilgili bazı uzmanların bu savaşı '3. Dünya Savaşı başlangıcı' olarak değerlendirdiğini ve yaşanan savaşın sadece Ukrayna'yı değil tüm ülkeleri etkilediğini söyledi.

 'Türkiye'nin gerçek masadaki büyüklüğünü ve gücünü göremiyorlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl dönümü ve  Şehitleri Anma Günü törenleri ile 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara Çanakkale Otoyolu Projesi açılış programının ardından Edirne'nin Keşan ilçesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Meclis Başkanı Prof. Dr. Şentop, Keşan'da bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

'Arabuluculuk yapabilecek tek ülke Türkiye'dir'

Prof. Dr. Şentop, Rusya-Ukrayna savaşına hakkında yaptığı açıklamalarda öncelikle acil bir ateşkes, sonrasında ise kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiğine belirtti.  

İki ülke arasındaki barışın sağlanması için adımlar atılması gerektiğine söyleyen Şentop, Rusya ve Ukrayna Dışişleri bakanlarının Antalya'da buluşmasına ilişkin, arabuluculuk rolünü çok önemsemeyen ülkelerin dahi bu konuda sadece arabuluculuk yapabilecek ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.  

'Doğru ya da yalan bilgi bombardımanı yani bir medya savaşı cereyan ediyor' Düzenlenen tplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şentop,  Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşla ilgili bazı uzmanların bu savaşı "3. Dünya Savaşı başlangıcı" olarak değerlendirdiğini ve yaşanan savaşın sadece Ukrayna'yı değil tüm ülkeleri etkilediğini söyledi.
                Silahlı çatışmanın yanı sıra sosyal medya üzerinden de savaş olduğunu belirten Şentop; "Şu anda Ukrayna, Rusya arasında silahlı çatışma olmakla beraber, bir taraftan da medya üzerinden savaşla ilgili yapılan değerlendirmeler, manipülasyonlar, doğru ya da yalan bilgi bombardımanı yani bir medya savaşı cereyan ediyor, bir taraftan büyük çaplı ekonomik, ticari savaş var. Getirilen kısıtlamalar ve ambargolar pek çok ülkeyi etkilediği gibi bazı ülkelerin de sorun yaşadığı ülkelere karşı fikrini değiştirmesine neden olmuştur" dedi.

"Savaşan ülkelerle görüşen tek ülke Türkiye"

Savaşan iki ülke arasındaki arabuluculuk görüşmelerini sağlayan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Şentop, "Savaşan ülkelerle görüşebilen tek ülke Türkiye'dir. Çatışmanın, savaşın bir an önce son bulmasını diliyoruz. Özellikle bir insani kriz de var, kadınlar, çocuklar ve sivillere yönelik saldırılar var. İnsani krizin durdurulması çok  önemli. Öncelikle acil bir ateşkes, sonra ise kalıcı bir ateşkes sağlanmalıdır.  Akabinde ise iki ülke arasında, bölgemizde barışın tesis edilmesini güçlendirecek adımlar atılmalı" şeklinde konuştu.

'Türkiye'nin gerçek masadaki büyüklüğünü ve gücünü göremiyorlar'

Türkiye'nin sınırları dışına çıkmamış insanların ülkeyi çok daha rahat eleştirdiğine değinen Şentop, "Türkiye'nin gerçek masadaki büyüklüğünü ve gücünü göremiyorlar. Bu insanlara Türkiye'nin dışına çıktınız mı diye soruyorum. Türkiye'nin savunma sanayiinde elde ettiği başarıları ancak yurt dışına çıkıp gezenler görebiliyor. Türkiye'yi sürekli eleştirenler bile bunları gördükten sonra fikir değiştirebiliyor" dedi.  Program,

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un gündeme ilişkin değerlendirmelerinin ardından gazetecilerin sorularının yanıtlamasının ardından toplantı son buldu.

Programa, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba,TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, oda, borsa, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve gazeteciler katıldı.