• Haberler
  • Edirne
  • 'SELİMİYE MEYDAN PROJESİ DEVLET ELİYLE KENTE YAKIŞIR HALE GELDİ'

'SELİMİYE MEYDAN PROJESİ DEVLET ELİYLE KENTE YAKIŞIR HALE GELDİ'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Emre Çalışkan Selimiye Meydan Projesi çalışmalarını yerinde inceledi.

'SELİMİYE MEYDAN PROJESİ DEVLET ELİYLE KENTE YAKIŞIR HALE GELDİ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Bir dizi ziyaretler ve iftar programına katılmak üzere Edirne'ye gelen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Emre Çalışkan ilk olarak AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba'yı makamında ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulundu.

                Başkan İba ile birlikte iftar programı öncesi Selimiye Meydanı ve bölgedeki esnafı ziyaret eden Çalışkan, çalışmaları yerinde inceledi.

                Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen projede sona yaklaşıldı.

                Çalışmalar kapsamında yaklaşık 6 ay önce kaldırılarak depoda bekletilen Mimar Sinan heykelinin çalışmalarda sona gelinmesiyle tekrardan ustalık eserinin önüne konulmasının heyecanı artırdığını söyleyen Başkan İba ve Çalışkan, ziyaret sırasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

                Selimiye Camii civarındaki esnafları ziyaret ederek çalışmalarla ilgili görüşlerini soran Başkan Iba, olumlu tepkilerle karşılaştı.

                Projenin tamamlanmasının ardından işlerinin hareketleneceğini söyleyen bölge esnafı, açılış için gün saydıklarını ve heyecanlı olduklarını söyledi.

                Edirne'nin kanayan yarası olan ve çözüme kavuşmayı bekleyen Selimiye Meydan Projesi'nin Devlet eliyle kente yakışır hale geldiğini belirten esnaflar, yapılan çalışma ile turist sayısının da artacağını düşündüklerini belirtti.

                "Ecdad yadigârımız hak ettiği şekilde geleceğe taşınacak"

                MKYK Üyesi  Emre Caliskan ile birlikte Selimiye Camii Meydan Projesi çalışmalarını yerinde incelediklerini ve esnafa hayırlı işler ziyaretinde bulunduklarını belirten Başkan İba, "Son derece büyük özenle devam eden çalışmalar, ecdad yadigarımızı hak ettiği şekilde geleceğe taşıyacak" ifadelerine yer verdi.
Haber Merkezi