• Haberler
  • Edirne
  • 'MİLLİ BİRLİĞİMİZİ BOZACAK HER TÜRLÜ EYLEM VE DÜŞÜNCENİN KARŞISINDAYIZ'

'MİLLİ BİRLİĞİMİZİ BOZACAK HER TÜRLÜ EYLEM VE DÜŞÜNCENİN KARŞISINDAYIZ'

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Edirne Şubesi, 37. kuruluş yıl dönümü kapsamında Atatürk Anıtı'nda tören düzenledi. Bütün zorlukların üstesinden gelinmesinin yapı taşı olan milli birliği hedef alan ve vatandaşlar arasından sahte ayrılık tohumları ekmeye çalışan her türlü düşünce ve eylemin karşısında olacaklarını ifade eden Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, 'Bizler, milletimize hizmetin emeklilikle sona ermeyeceğine inanmaktayız. Kamu yararına olan ve kuruluş ilkelerimize ters düşmeyen her türlü faaliyete destek vermeyi kendimize bir görev bilmekteyiz. TEMAD Edirne il Başkanlığı olarak attığımız adımlarla da bu konuda samimi olduğumuzu her zaman gösterdik.' Dedi.

'MİLLİ BİRLİĞİMİZİ BOZACAK HER TÜRLÜ EYLEM VE DÜŞÜNCENİN KARŞISINDAYIZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Edirne Şubesi, 37. kuruluş yıl dönümü kapsamında Atatürk Anıtı'nda tören düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, anıta çelenk sunulmasıyla devam etti.

'Bizler, milletimize hizmetin emeklilikle sona ermeyeceğine inanmaktayız'

17 Ekim tarihinin TEMAD2ın kuruluş yıl dönümü ve Astsubaylar Günü olduğunu söyleyen Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, 'Astsubaylarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli kademelerinde ordumuzun omurgası olarak kahramanca görev yapmaktadır. Bu süre boyunca, yurtiçi ve yurtdışı eğitimlerden elde ettiği bilgi birikimini, her türlü coğrafya ve şartlarda görev yaparak kazandığı tecrübelerle donatarak emekli olmaktadırlar. TEMAD çatısı altında sosyal dayanışmayı sağlamak amacıyla toplanan emekli astsubaylarımız, aynı zamanda bu bilgi birikimi ve tecrübelerini kamu yararına kullanmaya her zaman istekli ve hazırdır. Bizler, milletimize hizmetin emeklilikle sona ermeyeceğine inanmaktayız. Kamu yararına olan ve kuruluş ilkelerimize ters düşmeyen her türlü faaliyete destek vermeyi kendimize bir görev bilmekteyiz. TEMAD Edirne il Başkanlığı olarak attığımız adımlarla da bu konuda samimi olduğumuzu her zaman gösterdik. Ecdadımıza başkentlik yapmış olan, şehirlerin sultanı, serhad şehrimiz Edirne' de TEMAD'ı temsil ediyor olmanın bizlere yüklemiş olduğu sorumluluğun farkındayız, bilincindeyiz.' İfadelerini kullandı.

'Milli birliğimizi bozacak her türlü eylem ve düşüncenin karşısındayız'

Bütün zorlukların üstesinden gelinmesinin yapı taşı olan milli birliği hedef alan ve vatandaşlar arasından sahte ayrılık tohumları ekmeye çalışan her türlü düşünce ve eylemin karşısında olacaklarını ifade eden Bildiş, 'Bir evladı olmaktan her zaman onur duyduğumuz milletimizin,geçmişte olduğu gibi gelecekte de hür ve bağımsız yaşayacağından asla şüphemiz yoktur. Çünkü bu milletin evlatlarınınher bir hücresinde tarihinden ve atalarından miras kalmış bir hürriyet aşkı, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir önderi vardır. Bu mirası gelecek nesillere taşıyacak olan da, yine milletimizin birlik ve beraberliği ile ordumuzun gücü olacaktır. Bütün zorlukların üstesinden gelmemizin yapı taşı olan milli birliğimizi hedef alan vevatandaşlarımız arasında sahte ayrılık tohumları ekmeye çalışan her türlü düşünce ve eylemin karşısında olmaya devam edeceğiz. Ve Bugün, sınırlarımız dışında da milli menfaatlerimizi hedef alan kirli oyunlar sahnelenmektedir. Kirli amaçlarına ulaşmak amacıyla gittiği yere kan gözyaşından başka bir şey götürmeyen kimi devletler, masuma merhameti ibadet sayan Mehmetçiğimizi suçlu, gerçek teröristleri gerçek teröristleri masum gibi göstermeye çalışmaktadırlar. Bu tür iftira ve ithamların karşısında durmayı, bu yolda şehadete ulaşmış silah arkadaşlarımızın aziz hatıralarına olan bir borcumuz olarak görmekteyiz.' Dedi.

'TEMAD her geçen gün artan üye sayısı ile güçlü ve örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğu gerçeğini korumaya devam edecektir'

TEMAD'ın her geçen gün artan üye sayısı ile güçlü ve örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğu gerçeğini korumaya devam edeceğini söyleyen Bildiş, 'Bugün, ordumuzda bayrağı bizlerden teslim alan genç silah arkadaşlarımız da modern harp silah araç ve gereçlerinin kullanılması, eğitimi ve idamesi alanlarında gösterdikleri örnek başarı ve özverili görev anlayışları ile bu tür oyunlara fırsat vermeyeceklerini dosta düşmana göstermeye devam etmektedirler. Bu arkadaşlarımız emekli olduktan sonra da sosyal dayanışmalarını devam ettirmek, sorunlarına birlikte çözüm üretmek amacıyla tek ve yasal derneğimiz olan TEMAD çatısı altında toplanmaya devam edecektir. TEMAD her geçen gün artan üye sayısı ile güçlü ve örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğu gerçeğini korumaya devam edecektir. Bugün bu alanda sivil toplum kuruluşları arasında örnek bir dayanışma örneğine de şahitlik yapmaktayız. Şehitlere Saygı Bisiklet Turumuza destek vermek için Edirne'de bulunan bisiklet gruplarına mensup dostlarımız alanımızı doldurarak bu günümüzü daha özel kıldılar. Bu anlamlı etkinliğimize il sınırlarımız dışından, Lüleburgaz'dan gelerek destek veren bisikletçi dostlarımızın da katılımıyla bu günümüz daha anlamlı ve unutulmaz olmuştur. Her zaman aileden birisi olarak gördüğümüz sevgili pedaldaşlarımız. Bayrağımızı şehitlerimizin istiragahına ulaştırmak gibi anlamlı bir görev üstlendiniz. Doğa ve çevre dostu olduğunuz kadar milli değerlere verdiğiniz önemi de bir kez daha bu alanda gösterdiniz.' Şeklinde konuştu.

Etkinliğe destek veren bisiklet dernekleri ve grupları Balıkpazarı üzerinden Edirne Asker Hastanesi şehitliğine kadar pedal bastı ve Türk Bayrağını oraya ulaştırmanın mutluluğunu yaşadı.

 Kumru Öngün