• Haberler
  • Edirne
  • 'KÜÇÜK ESNAF E-TİCARET YAPAN FİRMALARLA İŞ BİRLİĞİ YAPMALI'

'KÜÇÜK ESNAF E-TİCARET YAPAN FİRMALARLA İŞ BİRLİĞİ YAPMALI'

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör e-ticarete geçen küçük esnafın yenidünyaya ayak uydurmak adına olumlu adımlar attığını söyledi. Yaşagör, internet üzerinden satış yapan mahalle esnafının müşteri portföyünü yeniden genişletmesinin rekabeti artıracağını ifade etti.

'KÜÇÜK ESNAF E-TİCARET YAPAN FİRMALARLA İŞ BİRLİĞİ YAPMALI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teknolojinin gelişmesiyle yaygınlaşan internet üzerinden alışveriş gün geçtikçe popüler hale geliyor. Vatandaşların her marka ürünü tek bir uygulama üzerinden satın alabilmesi cazip bir hal alıyor. Gelişen alışveriş sistemlerine ayak uyduran küçük esnaf zincir marketlerle mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, e-ticaret sistemine geçip internet üzerinden satış yapan mahalle esnafının, müşteri kapasitesinin yeniden genişleyeceğini söyledi.

'Küçük esnaf e-ticaret yapan firmalarla iş birliği yapmalı'

Müşterilerin yeniden küçük esnafı seçmesinin çok güzel olduğunu söyleyen Yaşagör, 'İnternet üzerinden satış yapan firmalar müşterilere daha kolay erişebiliyor. Bizim esnafımda bu imkanı kullanarak tüketiciyle satışlarını gerçekleştiriyor. Yani işten eve gelen vatandaş internet üzerinden bakkaldan bu ürünü alabiliyor. Teslimatını bakkal esnafımız yapıyor. Bu konuda da esnaflarımızı bu gibi firmalarla iş birliği yapmasını tavsiye ediyor. Daha fazla müşteriye ulaşma noktasında, hizmet anlamında ve müşterinin iş yerine gelmesini sağlaması anlamında bu tür hizmetler verildiği zaman müşteri memnuniyetini arttırmış oluyor. Dolayısıyla işlerinde de bir artış beklentisi olacaktır ki bunu da sağlayanları görüyoruz. Bu konuda çalışan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bizim de tavsiyemiz esnafımızın bu gibi firmalarla iş birliği yapıp kendi noktasında hizmeti arttırması. Müşteri memnuniyetinin artması önemli. Bu şekilde zincir marketlerle, büyük marketlerle daha kıyasıya bir rekabete girebilir mahalle esnafı. Öncelikle ticarette bir şey vardır, algı yaratmak. Müşterinin içeriye girmesini sağlamak. Yani müşteriye o hizmeti verdiğiniz zaman ihtiyacı olmayan ürünleri de satıl alabilir.' Dedi.

Esnafların barkotlu sisteme geçmesinin çok yararlı olacağını dile getiren Yaşagör, bu sistemin bir an önce yaygınlaşması gerektiğini aktardı. Barkotlu sistemin esnafa çok yararlı olacağını belirten Yaşagör, stok durumu, ürün çeşitliliği, satın alımlar gibi birçok noktada esnafa yardımcı olabileceğini kaydetti. Ürün alımlarını barkotlu sistemin verilerine göre dizayn etmenin küçük esnafa daha yararlı olacağını söyleyen Yaşagör, böylece sermayenin daha verimli kullanılabileceğini ifade etti.

'Önerimiz barkotlu sisteme geçmeleri yönünde'

Esnafa barkotlu sisteme geçme konusunda tavsiyelerde bulunan Yaşagör, 'Ürün alımlarını ona göre yönlendirebilir. Yani elinde var olan sermayesini daha verimli kullanabilir. Dolayısıyla kayıt altında olan ürünlerin satışlarını kontrol etmiş olur, stoklarını ona göre ayarlar. Bizim tavsiyemiz esnafımızın bir an önce barkotlu sisteme geçmesi yönünde. Daha bilinçli, daha faydalı karlılığını da görebileceği bir sistem işleyişi kolaylaştıracaktır. Bizim önerimiz barkotlu sisteme geçmeleri yönünde.' Şeklinde konuştu.