'KAKAVAYA YOĞUN ZİYARETÇİ AKINI BEKLENİYOR'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 5-6 Mayıs'ta düzenlenecek olan Kakava - Hıdrellez Şenlikleri'nde Edirne'ye yoğun ziyaretçi beklendiğini söyleyen Gürkan, 2 yılın ardından festivallerin düzenlenecek olması nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

'KAKAVAYA YOĞUN ZİYARETÇİ AKINI BEKLENİYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, düzenlediği basın toplantısıyla gündeme dair açıklamalarda bulundu. 5-6 Mayıs'ta düzenlenecek olan Kakava - Hıdrellez Şenlikleri'nde Edirne'ye yoğun ziyaretçi beklendiğini söyleyen Gürkan, 2 yılın ardından festivallerin düzenlenecek olması nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

Edirne'de  ki otellerin açıklanan festival takvimi dolayısıyla şimdiden dolduğunu aktaran Gürkan, 'Tüm ilçelerimizin de otelleri dolmuş durumda. Günübirlik gelecekler var, geceyi yatmadan geçirecek gruplar var. 100 binin üzerinde ziyaretçiyi bulacağız gibi duruyor" şeklinde konuştu.

Asfalt çalışmalarının bayrama kadar tamamlanacağını dile getiren Gürkan, bu yaz tüm çalışmaların biteceğini ve Edirne'de yol sorununun kalmayacağın ifade etti.

Artan turist sayısına karşın kentteki esnafa da görevler düştüğünü aktaran Gürkan,  'Bazı esnaflar fiyat tarifesi koymak istemiyor. Bir yere girerken önce fiyata bakıyoruz. Bunu koymazsanız öncelikle işletmenize dahi güven sorunu yaşanıyor. Bununla ilgili denetimler sürüyor. Cezalarda uygulanıyor. Tedbirleri sertleştireceğiz. İtibar paradan önemlidir. Edirne'nin itibarını sarsmaya kimsenin hakkı yok. Ciğerci esnafın tarifelerini 2 kurum belirliyor. O anlamda tarife belirleme yetkimiz yok. Denetim anlamında var. Ekmekte de aynı şey yaşanıyor. 2 kurum farklı tarife veriyor' dedi.

Ebru Yıldız Günenç