• Haberler
  • Edirne
  • 'Çocukların ağız ve diş sağlığına özen gösterilmesi gerek'

'Çocukların ağız ve diş sağlığına özen gösterilmesi gerek'

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala Diş Hekimi Dr. Kemal Özocak okul döneminde çocukların diş sağlığının önemine dikkat çekti. Özocak, 'Okul döneminde yaz aylarına oranla daha düzenli bir hayata geçiş yapan çocuklarımızın ağız ve diş sağlığına da daha özen göstermemiz gerekiyor.' Dedi.

'Çocukların ağız ve diş sağlığına özen gösterilmesi gerek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12 Eylül'de başlayacak eğitim öğretim yılı öncesi Diş Hekimi Dr. Kemal Özocak, okul döneminde çocukların ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

                Öğrencilerin yaz aylarında oranla okul döneminde daha düzenli bir hayata geçiş yaptığını dile getiren Özocak, çocukların ağız ve diş sağlığına da özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

'Diş çürüğünü önlemenin tek yolu dişleri fırçalamak'

                Okul döneminde kazanılan alışkanlıkların kalıcılık gösterdiğini söyleyen Özocak, 'Okul öncesi çocuklarda 20 adet süt dışı bulunmaktadır. Bu dönemde anne ve baba olarak onlara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmalıyız. Diş fırçalama da en önemli zaman sabah kahvaltı ve akşam yemek sonrasıdır. Sabah kahvaltıda tüketilen şekerli besinler çürüğü etkiler. Okul telaşına kapılan veliler öğrencilerin dişlerini fırçalamalarını takip etmeli.  Evden çıkmadan önce mutlaka kontrol etmeliler.  Çocuklar akşam dişlerini fırçalamadığında sabaha kadar dış yüzeyinde yediği yiyecek kalıyor. Yemek artıkları uyku sırasında çürüğe neden oluyor. Diş çürüğünün önlemesi için dişleri fırçalamak gerekiyor. Anne, baba olarak okul zamanı koşuşturmaya kapılıp çocuklarımızın ağız ve diş sağlığını unutabiliyoruz. Bu konuda onları uyarmak ve yanlarında olmak zorundayız.' Dedi.

Umut Poyraz