• Haberler
  • Edirne
  • 'BAYRAMINIZ KEMERLİ OLSUN' ADI ALTINDA EMNİYET KEMERİ DENETİMİ YAPILDI

'BAYRAMINIZ KEMERLİ OLSUN' ADI ALTINDA EMNİYET KEMERİ DENETİMİ YAPILDI

İçişleri Bakanlığı tarafından bayram süresince güvenliği arttırmak amacıyla illere genelge gönderildi. Gönderilen genelgede kolluk kuvvetleri 29 Nisan '' 9 Mayıs tarihleri arasında güvenli trafik sağlanması amacıyla denetimlerini arttıracak. Bu kapsamda Orduevi kavşağı ve kentin birçok noktasında 'Bayramınız Kemerli Olsun' adı altında denetimler gerçekleştirildi.

'BAYRAMINIZ KEMERLİ OLSUN' ADI ALTINDA EMNİYET KEMERİ DENETİMİ YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı tarafından bayram süresince güvenliği arttırmak amacıyla illere gönderilen genelgede trafik denetimlerinin arttırılması istendi. 29 Nisan '“ 9 Mayıs tarihleri arasında güvenli trafik sağlanması amacıyla kolluk kuvvetleri denetimlerini arttıracak.

                Gönderilen genelge kapsamında Edirne'de Orduevi kavşağı ve kentin birçok noktasında 'Bayramınız Kemerli Olsun' adı altında emniyet kemeri denetimi gerçekleştirildi.

                Denetimler kapsamında açıklamalarda bulunan Edirne Valisi Ekrem Canlalp, yolcuların emniyet kemeri takmaya genel olarak riayet ettiğini söyledi.

                Araçta bulunan tüm yolcuların emniyet kemeri takmalarının önemini vurgulayan Vali Canalp, 'Kazalarda ön taraftaki yolluların yaralanma riskiyle arka taraftaki yolcuların yaralanma riski arasında pek fark yok aslında. Dolayısıyla da hem aracın ön tarafında hem de arka tarafında bulunan yolcuların seyahatleri esnasında emniyet kemeri takması ve bu hususta da artık toplumsal bir sürece erişiyor olmamız bizim açımızdan son derece kıymetli ve önemlidir' dedi.

                Denetim sırasında araçta ki yolculara bilgi veren Edirne Valisi Ekrem Canalp, arka koltukta emniyet kemerini takmış vaziyette seyahat eden küçük bir çocuk görmesi üzerine çocuklara yönelik gerçekleştirilen bilinçlendirme çalışmalarının faydalı olduğuna dikkat çekti.

                Emniyet kemeri denetimlerin sık sık gerçekleştirildiğinde can kayıplarının düşeceğini söyleyen Vali Canalp, 'Bu sürecin sonunda inşallah göreceğiz ki hem ön tarafta hem arka tarafta yolculuk yapan insanlarımız artık emniyet kemerini bindiği zaman otomatik bir refleks olarak takmaya başlayacaklar. Bu da kazalardaki hem yaralanmaları hem de can kayıplarını minimal düzeye indirmemize fayda sağlayacak' şeklinde konuştu.