'2021 YILINDA İHRACAT PİK NOKTAYA ULAŞTI'

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ihracatın 2021 yılında pik noktaya ulaştığını belirterek, Edirne'de bulunan sınır kapılarından her gün yaklaşık 2 binin üzerinde tırın hem giriş hem çıkış yaptığını söyledi.

'2021 YILINDA İHRACAT PİK NOKTAYA ULAŞTI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

  2021 yılında ihracatın pik noktaya ulaştığını dile getiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, yıl sonu itibariyle ihracatın 200 milyar doları geçeceğini söyledi.

Edirne'de bulunan sınır kapılarından her gün yaklaşık 2 binin üzerinde tırın hem giriş hem çıkış yaptığını aktaran Zıpkınkurt, Dolayısıyla tırların bekleme süreleri yaklaşık 24le 36 saat arasında değişiyor. Her gün Edirne'de 2 bin 3 bin tır gümrükten geçmek için sıra bekliyor. Bu da ihracatın ciddi anlamda arttığını ve hedeflerimize de yaklaştığımızı gösteriyor.' Şeklinde konuştu.

                'İhracatın artması Türkiye'ye döviz girişi sağlıyor'

                Türkiye'den ihraç edilen ürünlerin başında inşaat sektörü geldiğini söyleyen Zıpkınkurt, 'onun dışında tekstil var tarım var, makine var. Bizi en çok sevindiren makine ihraç edilmesi. Türkiye makine ihraç eden bir ülke. İhracatın artması Türkiye'ye döviz girişi sağlıyor.' Dedi.

Filiz Uçan