Keşan Belediyesi'nden 2 açılış daha

Trafik Eğitim Parkı ile Acil Durum ve Afet Yönetim Merkezi düzenlenen törenlerle açıldı

Keşan Belediyesi'nden 2 açılış daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keşan Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’ye kazandırılan Trafik Eğitim Parkı ile Acil Durum ve Afet Yönetim Merkezi’nin açılışları gerçekleştirildi.

Acil Durum ve Afet Yönetim Merkezi’nin açılışına Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır, AFAD Keşan yetkilisi Ufuk Huni, KEDAK Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yumuşak, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Nuran Uslu, Tahir Özçınar, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, Keşan Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“AFET BİLİNCİNİ KESİNLİKLE OLUŞTURMALIYIZ”

AFAD Keşan yetkilisi Ufuk Huni, Acil Durum ve Afet Yönetim Merkezi’nin tüm Keşan’a hayırlı olmasını dileyerek, “Bu süreçte AFAD ve KEDAK gönüllüleri olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ülkemize ve tüm dünyaya afetsiz günler diliyorum. Afet bilincini kesinlikle oluşturmalıyız. Binalarımız sağlam olacak ama toplum olarak afet bilincini entegre etmediğimiz sürece başarılı olamayız” dedi.

“BÖLGEDE TEK OLMASININ ONUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

KEDAK Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yumuşak’ta, Acil Durum ve Afet Yönetim Merkezi’nin Keşan’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Belediye Başkanımızla yıllardır planını yaptığımız, Keşan’a gerekli olan bir merkez. Bölgede tek olmasının onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. KEDAK olarak karşılık beklemeden hayat kurtarmaya gönüllü olan bir ekibimiz. Ekibimize 6 Şubat’tan sonra katılım arttı. Bilinçli olmak hayat kurtarır. Herkesi ekibimize bekliyoruz. Bir deprem anında ufak bilgiler hayatta kalmamızı sağlayacaktır. Merkezimizin tüm Keşan’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“HAYATLARIMIZI KURTARACAK BİR ORGANİZASYONU HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Belediye, AFAD ve KEDAK işbirliğinde canlarımızı ve hayatlarımızı kurtaracak bir organizasyonu hayata geçirildiğini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu ise “Afetlerle yaşamaya mecburuz. Doğru tedbirleri öncesinde almak Keşan’ımızın idarecileri olarak bizlerin ilk görevidir. Vatandaşlarımız da ev ve işyerlerinde kendi tedbirlerini önceden almalıdır. Afet durumlarında organizasyon ve haberleşme, mücadelede en önemli konuların başında geliyor. Keşan Belediyesi olarak bizler de bunun önemine dikkat çekmek için bu tesisimizi hazırladık. Asrın felaketini yaşadık. 2023 yılı Şubat ayında yaşadığımız büyük depremin bizlere öğretmiş olduğu bazı acı dersler ve tecrübeler oldu. Deprem bölgesine yardımlarımızı ulaştırırken aslında Keşan’ımızda nelerin eksik olduğunu ve olası bir depremde nelere ihtiyacımız olacağını tespit ettik ve bu yönde çalışmalarımızı hızlandırdık. Acil durum ve afet yönetim merkezimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

YENİ MAHALLE’YE BİR PARK DAHA

Acil Durum ve Afet Yönetim Merkezi’nin açılış törenin ardından Trafik Eğitim Parkı’na geçildi.

Açılış törenine; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Nuran Uslu, Tahir Özçınar, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, Keşan Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sürücü kurslarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“BÖYLE BİR TEMAYI KEŞAN’DA GÖRMEKTEN DOLAYI ONUR DUYDUM”

Trafik Eğitim Parkı Açılış Töreni’nde ilk olarak Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan “Böyle bir temayı Keşan’da görmekten dolayı onur duydum. Eğitim çok ufak yaşta başlıyor. Çocuklarımız çok şanslı. Böyle güzel bir trafik eğitim alanı Keşan’ımıza kazandırdığından dolayı Keşan Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

“13 BİN ÖĞRENCİMİZE EĞİTİM VERECEĞİZ”

Keşan’a değer katan hizmetlere bir yenisini daha eklediklerini ve Trafik Eğitim Parkı’nın açılışını gerçekleştirdiklerinin altını çizen Helvacıoğlu ise, “Gelecek nesillerin kentsel ve sosyal yaşantı içinde karşı karşıya kalacakları durumları küçük yaşlarda tecrübe etmeleri ve eğitim almaları için farklı uygulama alanları yaratıyoruz. Burada 13 bin öğrencimize eğitim vereceğiz. Bu parkta bunlardan biri. Bu alanda çocuklarımıza hem trafik eğitimi verecek hem de sosyal yaşantıya hazırlayacağız. 2 eğitim sınıfımız var. Milli eğitim müdürlüğü, emniyet müdürlüğü, şoförler odamız ve sürücü kurslarımızın desteğini alarak trafik eğitim parkımızda çocuklarımıza trafik kurallarını anlatacağız. Çocuklarımızın alacakları eğitim ile kendi güvenlikleri açısından oldukça verimli olacak, proje kapsamında öğrencilerin uygulamalı olarak trafik bilincini geliştirip, yaya, araç trafiği ve kazalara karşı uygulamalar yaparak, günlük hayattaki becerilerini artırmalarını sağlanmış olacağız. Bu tesise çocukları ile birlikte gelen anne ve babaların keyifli zaman geçirmeleri içinde gerekli düzenlemeleri yaptık. Ağaç yaşken eğilir felsefesi ile yola çıkarak, çocuklarımızın temelden trafik eğitimini almaları, geleceğin Keşan’ın da daha bilinçli sürücülerin ve yayaların yeşermesine olanak sağlayacaktır. Trakya’mıza ve bölgemize örnek teşkil eden bir trafik kültürüne öncülük etmesi adına yapılan projemiz Keşan’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Tören, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sona erdi.  Haber Merkezi

HABER MERKEZİ